Cercle Brugge-speler Kevin Hoggas riskeert drie speeldagen schorsing voor slag

 ©  BELGA

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag drie speeldagen schorsing en een boete van 3.000 euro gevorderd als minnelijke schikking tegen middenvelder Kevin Hoggas van Cercle Brugge, die vorige speeldag rechtstreeks rood pakte na een slaande beweging.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

Net voorbij het halfuur van de wedstrijd Cercle Brugge - OHL (3-0 winst) moest scheidsrechter D’Hondt de VAR-beelden even gaan bekijken. Hoggas rukte zich van zijn opponent bij OHL, Isaac Asante, los met een slaande beweging tegen diens gezicht. De middenvelder bekocht het incident met een rode kaart.

Hoewel bondsprocureur Ebe Verhaegen erkent dat Asante de loopactie van Hoggas foutief wilde afstoppen en er ook geen antecedenten op zijn disciplinair casier staan, vraagt hij drie speeldagen schorsing. “Het gaat om een ernstige vorm van agressie waarbij er geen bal in de buurt was. De slag werd zonder meer intentioneel uitgedeeld en de gevolgen hadden veel ernstiger kunnen zijn. Het feit dat hij even wordt vastgehouden, vergoelijkt op geen enkele wijze deze houding”, klinkt het.

Als Cercle Brugge de minnelijke schikking niet aanvaardt, moeten club en speler dinsdag voor het Disciplinair Comité verschijnen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten