Ploegmaat Greg Van Avermaet en Oliver Naesen verklaart minder seizoensbegin: rugprobleem de voorbije weken

 

 ©  ISOPIX

Bob Jungels (AG2R Citroën) kende een moeilijke seizoensstart. De 28-jarige Luxemburger, die in het tussenseizoen de overstap maakte van Deceuninck-Quick Step, kampte de voorbije weken met rugproblemen. In de Brabantse Pijl van woensdag hoopt hij het goede gevoel terug te vinden.

vvaBron: BELGA

Jungels reed vorige maand anoniem mee in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. De reden daarvoor was tot dusver onbekend, maar maandag gaf Jungels op de website van AG2R Citroën uitleg bij zijn situatie.

“Ik sukkelde de voorbije weken met mijn rug. Ik heb geprobeerd het probleem op te lossen door verschillende medische onderzoeken te ondergaan. Ik ging ook langs bij de tandarts, wijzigde mijn positie op de fiets en veranderde van schoenen en schoenplaatjes. Vervolgens ging ik naar Mallorca voor enkele trainingsdagen en alles verliep heel goed. Ik hoop dat ik woensdag in de Brabantse Pijl het goede gevoel in koers opnieuw kan vinden. Ik ben heel gemotiveerd. Ik wil geen specifieke doelen stellen, maar ik ga er alles aan doen om vooraan mee te spelen in de drie Ardennenklassiekers (Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, red.).” Jungels won Luik-Bastenaken-Luik in 2018.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten