Wouter en Bernd lopen 75 kilometer overleden collega: “We stoppen even aan het graf van Pieter”

Bernd Annaert en Wouter Duré maken zich klaar voor hun 75 kilometer. 

Bernd Annaert en Wouter Duré maken zich klaar voor hun 75 kilometer. © Filip Spoelders

Boechout, Mortsel, Nijlen -

Leerkrachten Wouter Duré en Bernd Annaert van het Sint-Gabriëlcollege in Boechout staan voor een stevige uitdaging. Woensdag lopen ze 75 kilometer om hun overleden collega Pieter De Baets te eren en geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.

Filip Spoelders

Wouter Duré uit Kessel en Bernd Annaert uit Mortsel houden deze sponsorloop omdat het Sint-Gabriëlcollege in september met twee teams deelneemt aan de 100 kilometer run voor Kom op tegen Kanker. Voor die deelname moet ieder team 2.500 euro verzamelen. De deelnemende leerkrachten hebben dit reeds voor elkaar gebracht, onder meer via de actie van Wouter en Bernd.

“Door corona was het moeilijker om acties te organiseren voor de geldinzameling. Daarom dachten Bernd en ik aan een sponsorloop, aangezien lopen altijd is toegestaan. Per 10 euro zouden we elk één kilometer lopen met een maximum van honderd kilometer. We dachten nooit dat we voor honderd kilometer, dus 1.000 euro, zouden gesponsord worden. Maar ondertussen staat de teller op 1.250 euro waardoor we het maximum op 75 kilometer hebben gezet”, vertelt Wouter.

De datum van hun loop, 14 april, is symbolisch. “Woensdag zal het vier jaar geleden zijn dat onze collega Pieter De Baets overleden is. Hij was een leerkracht die zeer betrokken was bij de school. Iedereen kende hem omdat hij veel organiseerde en op poten zette. Hij viel op, op een heel positieve manier”, geeft Wouter aan.

Pieter De Baets overleed vier jaar geleden. 

Pieter De Baets overleed vier jaar geleden. © RR

Sinds het overlijden van hun collega is de school een vaste deelnemer aan de 100 kilometer run. “Leerkrachten die nog nooit hadden gelopen, lopen nu twintig kilometer. We hebben onze school echt aangezet tot joggen.”

Tijdens hun 75 kilometer zullen Wouter en Bernd even stoppen aan het graf van Pieter De Baets op het Schoonselhof. Ook zijn ouders, vrouw en kinderen zullen aanwezig zijn.

“We weten dat we vijftig kilometer in de benen hebben, maar 75 wordt een nieuwe uitdaging. Met enkele korte pauzes meegerekend, zullen we acht tot negen uur onderweg zijn. Verschillende collega’s zullen een aantal kilometers met ons meelopen terwijl we worden begeleid door twee fietsers.”

De lopers stippelden een tocht van twee lussen uit. In eerste instantie gaat het vanuit Boechout over Wilrijk terug naar het Sint-Gabriëlcollege om van daaruit verder te lopen over Lint, Duffel, Lier, Kessel, Emblem, Broechem en Vremde.

Nu in het nieuws