Spurtbom Pascal Ackermann duwt Belgische wielertoerist met pech 20km naar huis: “Ik wist meteen dat ik geen meter meer moest lopen”

Bron © La Dernière Heure

Een onverwacht maar prachtig verhaal uit Mallorca. Kevin, een 30-jarige Brusselaar die op het Spaanse eiland woont, kreeg pech toen hij onderweg was met zijn koersfiets. Hij vreesde 20km te voet te moeten afleggen… tot spurtbom Pascal Ackermann passeerde.

Daar stond hij dan, afgelopen zondag, met een kapotte derailleur met nog 20 kilometer te rijden tot zijn woning op Mallorca. Kevin was de wanhoop nabij, maar toen viel er een engel uit de hemel in de persoon van Pascal Ackermann. U weet wel, de Duitse sprinter van Bora-hansgrohe die al ritten won in onder anderen de Giro en Vuelta.

“Ik voelde dat er iets mis was met mijn derailleur”, aldus Kevin in gesprek met La Dernière Heure. “Ik begon dan maar te lopen langs de kant van de baan. Ik was van plan om te liften, maar er was niet echt ruimte voor auto’s om te stoppen. Dus vertrok ik voor een tocht van 20km, lopend terwijl ik mijn fiets vooruit duwde. De schade repareren zat er niet in wegens geen geschikt materiaal bij.”

En plots stopte Ackermann om te vragen of onze landgenoot geen hulp nodig had. “Hij checkte zelf of hij het nodige materiaal bij had, maar mijn derailleur was te zwaar beschadigd. Er was niets aan te doen. Tot mijn verbazing bood hij vervolgens aan om mij te duwen. Grappige is dat ik hem niet eens kende. Ik dacht dat hij net als mij een amateur was. Ik ging akkoord als hij zou stoppen wanneer hij het beu was om mij te duwen. Maar toen hij over zijn job vertelde en ik zag hoe gemakkelijk hij mij vooruit kreeg, wist ik dat ik geen meter meer zou lopen. We hebben veel gepraat, over het leven en over zijn ambities en enkele Belgische renners. Op het einde was hij erg bezweet dus zei ik hem dat het een goeie training was geweest.”

Ackermann deelde de selfie met Kevin ook op zijn Instagram-pagina. “Wielrenners moeten samenwerken. Vandaag ontmoette ik Kevin, die problemen had met zijn derailleur. Ik besliste om hem 20km lang naar huis te duwen”, aldus de Duitser.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN