Daar is nummer twee: Mark Cavendish sprint opnieuw naar winst in de Ronde van Turkije

Foto: Getty Images

Mark Cavendish heeft voor de tweede dag op rij gewonnen in de Ronde van Turkije (2.Pro). De Brit van Deceuninck-Quick.Step haalde het in Alanya in de sprint voor Jasper Philipsen en de Pool Stanislaw Aniolkowski. Hij verstevigt ook zijn leidersplaats in het klassement.

LEES OOK. Trotse Mark Cavendish na nieuwe ritzege in Turkije: “Als Fabio Jakobsen meesprint, dan kan hij zeker winnen”

In de Ronde van Turkije stond de langste rit van deze week op het programma. Het peloton kreeg 212,6 km voorgeschoteld van Bey?ehir naar Alanya, aan de Turkse kust. In het eerste deel van de wedstrijd moesten nog enkele hoogtemeters overwonnen worden, maar in de laatste 50 km ging het langs de vlakke kustlijn naar de finish waar een derde massasprint werd verwacht.

Het duurde een tijdje vooraleer de vroege vlucht vorm kreeg, maar uiteindelijk wisten vier renners zich na de eerste tussensprint af te scheiden van de rest van het peloton: Nicola Venchiarutti, Iker Ballarin, Umberto Poli en Ulises Castillo. Maximaal gunde het peloton hen vier minuten bonus, Deceuninck-Quick.Step, Israël Start Up-Nation en Rally Cycling controleerden het pak.

De vluchters bleken vogels voor de kat, op 16 km werden ze gegrepen en ging het in gestrekte draf richting de finish waar enkel nog een ambulance even wat moeilijk deed achter het peloton, maar alsnog zou gesprint worden. Het was Israël Start-Up Nation het op een lang lint trok, maar andermaal wist André Greipel het niet af te maken en was het Mark Cavendish die voor de tweede dag op rij naar de zege sprintte, voor Jasper Philipsen die door een maneuver van een Israël Start-Up Nation renner gehinderd werd en vrede moest nemen met een tweede plaats.

Na afloop viel Cavendish alweer in de armen van zijn ploegmaats, Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg. Het was voor Deceuninck - Quick-Step overwinning nummer 799 uit de geschiedenis.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN