PODCAST. Sven Vanthourenhout: “Mauri Vansevenant droeg op stage oude koersschoenen van zijn pa gevuld met watten. Maar hij reed met de besten naar boven”

Wielerbondscoach Sven Vanthourenhout is deze week te gast in de wielerpodcast van Het Nieuwsblad. 

Wielerbondscoach Sven Vanthourenhout is deze week te gast in de wielerpodcast van Het Nieuwsblad. ©  Kris Van Exel

Hij is een van de machtigste mannen in het Belgisch wielrennen: Sven Vanthourenhout, bondscoach wegwielrennen én veldrijden. Maar bovenal is hij een aangename en interessante gesprekspartner. Michaël Van Damme en wielerjournalist Bram Vandecapelle werden door Vanhourenhout uitgenodigd in zijn thuisgemeente Beernem voor de vijfde voorjaarsaflevering van de Koers is van Ons, de wielerpodcast van Het Nieuwsblad. Een aflevering over jonge wolven, oude klompen en wedergeboortes.

Michaël Van Damme

Ontdek de podcasts van ‘De Koers is van ons’

Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar door het motto van Het Nieuwsblad. De Koers, die is van ons. In tekst, maar ook in audio. Daarom biedt Het Nieuwsblad u naast krant en site doorheen het seizoen een reeks wielerpodcasts aan. Met deze eerste van een reeks podcasts tijdens het wielervoorjaar zijn we toe aan onze meest recente worp. Wie na deze reeks de smaak te pakken heeft, kan via onderstaande link al onze wielerproducties terugvinden. De voetballiefhebbers onder u kunnen elke maandag dan weer genieten van Sjotcast, onze podcast over voetbal.

Podcast De Koers is van Ons. Beluister hier al onze producties.

LEES OOK

Nu in het nieuws