Patro Eisden is de eerste die naar het BAS trekt: geen licentie voor eerste nationale door uitblijven betalingen

 

 ©  Dick Demey

Bron: BELGA

Eerstenationaler Patro Eisden zal woensdag voor de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond geen licentie toegekend krijgen voor eerste nationale, de hoogste amateurdivisie in België. De Limburgse club van trainer Stijn Stijnen maakte het nieuws dinsdag zelf bekend op haar website. Patro wil nu via een procedure voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog haar licentie proberen te halen.

Voorzitter Derrick Devonport, een Britse projectontwikkelaar die eind vorig jaar de club overnam van de flamboyante Iraans-Nederlandse zakenman Salar Azimi, deed in een open brief op de clubwebsite het verhaal.

“Noodzakelijke betalingen voor de licentie zoals o.a. RSZ en bedrijfsvoorheffing zullen zeer snel betaald kunnen worden”, legde Devonport uit. “Patro Eisden heeft dit voorgelegd aan de licentiemanager en licentiecommissie. Zij toonden begrip, maar reglementair kunnen zij daar geen rekening mee houden in hun beslissing. Patro Eisden zal dus haar licentie bekomen via de BAS-procedure.”

“De komende weken zal er constructief verder gewerkt worden om samen met de licentiemanager, zij aan zij, naar het BAS te gaan en niet tegenover elkaar”, ging Devonport verder. “Als nieuwe eigenaar en voorzitter van de club wens ik te benadrukken dat de toekomst van de club gevrijwaard is. De investeringsfondsen werden eerder verwacht, maar de coronasituatie heeft daar anders over beslist.”

LEES OOK

Nu in het nieuws