‘Campus cup’ ’promoveert’ naar Eén

Otto-Jan Ham maakt zich klaar voor het derde seizoen van , voor het eerst op Eén. 

Otto-Jan Ham maakt zich klaar voor het derde seizoen van , voor het eerst op Eén. ©  © VRT - Thijs Jaspaert

Dra zet Otto-Jan Ham de deuren van zijn aula weer open. Vanaf eind april draven 34 nieuwe ploegen van studenten op om de zege te behalen in het derde seizoen van Campus cup. Opvallend: dit keer zal het quizprogramma niet op Canvas, maar op Eén te zien zijn.

Wout Desmytere

Twee jaar geleden staken de studenten Rechten van de UGent, begeleid door luid gejoel en applaus, de trofee in de lucht. De studenten van het Gentse Conservatorium behaalden hun overwinning vorig jaar noodgedwongen zonder supporters op de tribune. Ook in het derde seizoen van Campus cup moet er nog rekening gehouden worden met coronamaatregelen, maar presentator Otto-Jan Ham (42) tekent alvast present voor een spannende nieuwe jaargang.

“Ik kijk er geweldig naar uit”, zegt Ham. “Alleen al om opnieuw een hoop studenten over de vloer te krijgen die me, zoals ieder jaar, zullen weten te charmeren en verrassen.” Over verrassen gesproken: dit jaar moet u voor Campus cup niet meer op Canvas, maar grote broer Eén afstemmen. Daar hebben de goeie cijfers van het programma, die tijdens het tweede seizoen in stijgende lijn gingen, wellicht iets mee te maken.

Sterrenkunde

“Het is een pittige quiz die toch een zeer breed publiek bereikte op Canvas”, zegt Eén-netmanager Olivier Goris. “De spanning, de humor, de presentator én de studenten die strijden voor de hoogste eer maken er een steengoed programma van, dat ook prima past op Eén.”

Zes weken lang zullen 34 ploegen van Vlaamse hogescholen en universiteiten het tegen elkaar opnemen, steeds in teams van vier. Een greep uit de poule: studenten communicatiewetenschappen, fysica & sterrenkunde, hotelmanagement, wijsbegeerte, journalistiek en muziek. Op donderdag 10 juni, de dag van de finale, spelen de twee sterkste teams tegen elkaar. Dan moet het Conservatorium van Gent afscheid nemen van de gelijknamige Campus cup en komt de trofee een jaar lang op de campus van de winnaars te staan.

LEES OOK