David Goffin stoomt door naar derde ronde in Monte Carlo, Novak Djokovic laat zich niet verrassen

Bron © BELGA

Foto: Getty Images via AFP

David Goffin (ATP 15) heeft zich woensdag vlot geplaatst voor de derde ronde (achtste finales) van het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro).

Goffin versloeg in de tweede ronde de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 92) in twee sets: 6-4 en 6-0. De Luikenaar snoepte in de eerste set snel de opslag af van Cecchinato en gaf die bonus niet weer weg. In de tweede set was Goffin helemaal ontketend en speelde hij de Italiaan helemaal van de mat. De partij duurde 1 uur en 5 minuten.

In de volgende ronde wacht voor Goffin het Duitse vijfde reekshoofd Alexander Zverev (ATP 6) of de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 28).

De 30-jarige Goffin is het elfde reekshoofd in Monte Carlo. Hij staat er voor de achtste keer op de tabel. Een halve finale in 2017 is zijn beste uitslag.

Goffin en Dimitrov sneuvelen in dubbelspel

In het dubbelspel van het Masters 1.000 toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro) heeft David Goffin geen succes weten boeken. In de eerste ronde verloor de Luikenaar samen met de Bulgaar Grigor Dimitrov van de Uruguayaans-Ecuadoriaanse tandem Ariel Behar en Gonzalo Escobar met 6-4 en 6-3.

Oorspronkelijk moest Goffin het in de eerste ronde van het dubbelspel opnemen tegen de Rus Daniil Medvedev en de Braziliaan Marcelo Demoliner, maar Medvedev moest forfait geven voor het prestigieuze toernooi na een positieve coronatest.

Zowel Goffin als Dimitrov kwamen eerder op woensdag al in actie in het enkelspel. Beide heren wisten zich te plaatsen voor de derde ronde met overwinningen tegen respectievelijk Marco Cecchinato en Jérémy Chardy.

David Goffin stoomt door naar derde ronde in Monte Carlo, Novak Djokovic laat zich niet verrassen
Foto: REUTERS

Djokovic laat zich bij terugkeer niet verrassen door Sinner

Novak Djokovic heeft zich woensdag bij zijn terugkeer uit blessure geplaatst voor de derde ronde (achtste finales) van het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro).

De Servische nummer 1 van de wereld versloeg in de tweede ronde de Italiaan Jannick Sinner (ATP 22) in twee sets: 6-4 en 6-2. De partij nam 1 uur en 36 minuten in beslag. Djokovic, vrij in de eerste ronde, treft in de volgende ronde de Pool Hubert Hurkacz (ATP 16) of Brit Daniel Evans (ATP 33).

De 33-jarige Djokovic won in februari nog de Australian Open, maar kwam sindsdien niet meer in actie door een scheurtje in de buikspieren.

Ook Nadal maakt geslaagde rentree

Rafael Nadal (ATP-3) heeft zich bij zijn terugkeer in het tenniscircuit niet laten verrassen. In de tweede ronde van het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro) kende de Spaanse gravelkoning weinig moeite met de Argentijn Federico Delbonis (ATP-87): 6-1 en 6-2.

Het was zijn eerste wedstrijd sinds zijn exit in de kwartfinale van de Australian Open midden februari. In de volgende ronde kijkt Nadal de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-17) in de ogen. Die ontdeed zich eerder op woensdag van de Fransman Jeremy Chardy (ATP-53) met 7-6 (7/3) en 6-4.

AANGERADEN