UEFA maakt statement: 10 wedstrijden schorsing voor verdediger van Slavia Praag na racistische opmerkingen

De ruzie ging na de wedstrijd nog verder 

De ruzie ging na de wedstrijd nog verder ©  AFP

De UEFA heeft Ondrej Kudela, speler van Slavia Praag, voor tien wedstrijden geschorst. In de achtste finales van de Europa League werd Rangers-speler Glen Kamara racistisch bejegend door Kudela. Wat er werd gezegd was echter niet duidelijk, want de verdediger van Slavia Praag bedekte zijn mond met de hand.

Strahinja Ristovic

Het is de eerste keer dat de UEFA een zware schorsing geeft voor racistische opmerkingen op het veld. In de Europa League kreeg Glen Kamara iets toegeroepen van Ondrej Kudela, de Fin van Rangers ging door het lint en maakte duidelijk dat Kudela hem een aap noemde. Het levert de speler van Slavia Praag nu tien wedstrijden schorsing op.

Na de wedstrijd ging de ruzie door, want Kamara zou een slag hebben uitgedeeld aan de Tsjechische verdediger. Hiervoor krijgt de aanvaller van Rangers een schorsing van drie wedstrijden opgelegd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Europese voetbalbond heeft al jaren de slogan ‘No to racism’, maar een slogan alleen is niet genoeg. De UEFA heeft deze slogan voor het eerst in de praktijk omgezet door een zware schorsing uit te delen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten