REACTIES. Tom Pidcock glundert na winst in Brabantse Pijl, Dylan Teuns had “de benen om te volgen”

 

 ©  BELGA

“Dit was een goede repetitie voor het wereldkampioenschap, dat ook over deze wegen zal lopen”, lachte de 21-jarige Brit Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers), nadat hij in de Brabantse Pijl zijn eerste profzege geboekt had.

Vincent Van Genechten,

LEES OOK. Wout van Aert baalt maar is eerlijk na tweede plek in Brabantse Pijl: “Tom Pidcock was gewoon sterker, dat had ik al gevoeld”

“Ik ben wel een beetje verrast dat ik Wout van Aert kon verslaan in de sprint. Al weet ik ook wel dat een spurt na zo’n zware koers altijd raar kan aflopen. Dat was hier dus het geval. Ik begon de sprint met veel vertrouwen en slaagde erin naar het wiel van Van Aert te kruipen.”

Matteo Trentin zat op kop, maar werd al snel geremonteerd door Van Aert. Pidcock ging mee en slaagde erin om in de laatste 50 meter naast en over Van Aert te gaan. “Ik werd toch wel nerveus omdat Van Aert niet echt reageerde toen Trentin versnelde. Hij zat in mijn rug en bleef maar wachten. Dan kwam hij er plots uit en trok ik me ook op gang. De rest kennen we. Ik had wel al diep moeten tasten in de jacht op de kopgroep, maar had een goede trainingsweek achter de rug.”

Op 28 kilometer van de finish, net na de beklimming van de Holstheide en voor het ingaan van de slotronde, zette Matteo Trentin een aanval op in de Brabantse Pijl. Alleen Wout van Aert en Thomas Pidcock zagen de 31-jarige Italiaan nog terug.

“Ik wou iets proberen, want ik vond het tempo net iets te traag en vreesde dat er nog meer volk zou kunnen terugkomen”, verklaarde Trentin zijn aanval. “Nadat Van Aert en Pidcock erbij gekomen waren, probeerde ik wat te herstellen, maar ik hield hen wel in de gaten. Zeker tijdens de beklimming van de Moskesstraat.”

“Naruurlijk dacht ik dat ik in een sprint met drie niet kansloos was, anders zou ik nog wel eens aangevallen hebben. Maar ik had de benen niet meer om te sprinten. Dat Pidcock sneller was dan Van Aert, heeft me niet echt verrast. Het was een lastige koers en dan is de snelheid in een sprint altijd wat meer afgevlakt. Het wereldkampioenschap dat hier plaatsvindt, zal ook lastig zijn. Je kan het WK wel niet vergelijken met deze Brabantse Pijl. Simpel zal het zeker niet worden,.”

 

 ©  BELGA

Teuns: “Ik had de benen om te volgen”

Dylan Teuns reageert gefrustreerd omdat hij net de boot van de goede ontsnapping miste. “Op de laatste keer Hertstraat zat ik niet goed meer geplaatst. De vorige passages was ik telkens goed mee.” Pidcock valt op dat moment aan en slaat een gat van 20 meter. Enkel Van Aert is mee. Teuns moest passen. “Toen dacht ik dat het nog mogelijk was om de overbrugging te maken op de Moskesstraat, maar ik strand op 10 meter. Dat is frustrerend, want als ik erbij kom, blijf ik er altijd bij.”

Door een slechte positionering doet de landgenoot van Bahrain Victorious zichzelf de das om. “Ik had niet gedacht dat daar de splitsing ging vallen. Ik dacht dat ze gingen wachten tot de Moskesstraat. Ik zag Van Aert en Trentin vooraan zitten, maar ik zat wat te ver. Ik had nochtans de benen om op te schuiven.” Cosnefroy en Teuns hebben een grote inspanning moeten leveren om het gat te proberen dichten op Van Aert en co. “We probeerden er nog naartoe te rijden, maar die versnelling moest ik op 200 meter van de meet bekopen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten