Turkse president Erdogan hekelt “vulgariteit” van Italiaanse collega Draghi: “Dit individu brengt slag toe aan onze betrekkingen”

De Turkse president Erdogan (links) kan de uitspraken van de Italiaanse premier Draghi niet smaken. 

De Turkse president Erdogan (links) kan de uitspraken van de Italiaanse premier Draghi niet smaken. ©  AFP

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan kan de uitspraken van de Italiaanse premier Mario Draghi niet smaken. Erdogan heeft woensdag uitgehaald naar de “vulgariteit” van de uitspraken van de Italiaanse premier, die de Turkse president een “dictator” had genoemd.

jvhBron: BELGA

Draghi deed die uitlating naar aanleiding van het veelbesproken ‘stoelincident’ tijdens het bezoek van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel.

“De verklaringen van de Italiaanse premier getuigen van een totale onfatsoenlijkheid en vulgariteit”, aldus Erdogan. “Dit individu genaamd Draghi heeft een slag toegebracht aan onze betrekkingen, net nu we die naar een meer gevorderd niveau hopen te brengen.”

Het gebruik van het woord “dictator” heeft in Ankara tot heel wat ongenoegen geleid. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Italiaanse ambassadeur ontboden. Turkije en Italië onderhouden traditioneel goede betrekkingen en werken nauw samen op verschillende kwesties, zoals Libië.

LEES OOK

Nu in het nieuws