‘Don’t worry be happy’ gaat laatste keer langs bij de Davidsons na overlijden Els: “Elke dag zijn er nog tranen”

 ©  Mia Uydens

Alle gezichten die de voorbije weken opdoken in ‘Don’t worry be happy’ passeren vanavond nog één keer de revue. Maanden na de laatste opnames gaat Peter Boeckx bij hen langs om een stand van zaken op te maken.

Vooral voor de Davidsons waren de voorbije maanden heftig. Vorige week was te zien hoe het gezin afscheid nam van mama Els, die overleed aan kanker. Sindsdien staat Eddy er alleen voor in het huishouden. “Ik kan mijn plan trekken. Dat deed ik ook al de laatste maanden dat Els nog leefde”, zegt hij. “Doodgaan van de honger doen ze hier niet.” Eddy krabbelt weer recht na de dood van zijn geliefde, maar blijft het moeilijk hebben. “Elke dag zijn er nog traantjes. Zeker nu met die uitzendingen. Ik mis Els enorm veel.”

LEES OOK. Eddy uit ‘Don’t worry be happy’ in de problemen na overlijden van Els: “Veel beloftes gedaan” (+)

Tijdens de voorbije afleveringen was te zien hoe de toestand van Els almaar verslechterde. “Ik denk dat toen ik met haar in het bos wandelde (drie weken geleden te zien,red.), ze wist dat ze nog maar enkele maanden te leven had. Maar ik wist het toen ook wel. Ze werd almaar magerder en at niet meer. In januari hadden we 19 jaar getrouwd geweest. Maar ik heb ze na 18,5 jaar moeten afgeven. Er was een klik tussen ons vanaf het allereerste moment. Toen ik ze zag, wist ik direct dat ik met haar mijn leven wou doorbrengen. Twee maanden later waren we al getrouwd. Het alleen zijn went niet. Ik mis mijn knuffel.”

Voor de meeste andere getuigen kabbelde het leven rustig voort. Zo is het een hartelijk weerzien tussen Peter en de broers Hubert en Louis als ze op hun kachel een pannetje spek bakken. De excentrieke Floris zweert dan weer andermaal bij een Pedigree-ontbijt. Hetzelfde eten als de hond blijkt alleen maar voordelen te hebben. En bij homokoppel Wim en Willy zijn zowel Wim als de hondjes jarig. (tove)

Aangeboden door onze partners