De heldenstatus van Fabio Jakobsen wordt nog wat groter door prachtig gebaar na zware val in Ronde van Turkije

De vierde etappe in de Ronde van Turkije werd ontsierd door een zware valpartij. Terwijl Mark Cavendish naar zijn derde opeenvolgende ritzege spurtte, gingen er heel wat renners hard tegen de vlakte. Daarbij ene Noah Granigan, die rijdt voor Wildlife Generation Pro Cycling.

De 25-jarige Amerikaan had zich de voorbije dagen telkens gemengd in de sprint, met een vijftiende plaats in rit drie als beste resultaat. Granigan wilde ook in Kemer meedoen voor de prijzen, maar kwam zwaar ten val toen de sprint echt losbarstte. Hij moest met een nekverband en op een draagberrie afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Toen de in het gezicht bloedende Granigan op het asfalt omhoog keek, zag hij een hand van niemand minder dan Fabio Jakobsen. De Nederlander van Deceuninck - Quick-Step viel zelf - gelukkig - niet, maar moest wel halt houden door de valpartij. De wederoptredende Jakobsen, die vorig jaar een doodsmak maakte in de Ronde van Polen, besloot om zijn Amerikaanse collega een handje te helpen na diens zware val.

“Toen ik een hand zag met de vraag of ik OK was, zag ik tot mijn eigen verbazing dat het Fabio Jakobsen was”, aldus Granigan op Instagram. “Bedankt man, het is geweldig om je opnieuw in het peloton te zien.”

“Gelukkig was je OK Noah”, reageerde de Nederlander van Deceuninck - Quick-Step op zijn beurt.

De heldenstatus van Fabio Jakobsen wordt nog wat groter door prachtig gebaar na zware val in Ronde van Turkije

Granigan kwam er trouwens vanaf zonder breuken. Hoewel hij naar eigen zeggen “in één klap van zestig naar nul kilometer per uur” ging en daarbij al zijn gewicht op zijn nek terechtkwam.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN