Jakob Fuglsang krijgt sterk Astana-blok naast zich voor Ardense klassiekers

Bron © BELGA

Foto: AFP

Het Kazachse Astana Premier-Tech trekt met een stevige ploeg richting de Ardense klassiekers. Speerpunt van de formatie is de Deen Jakob Fuglsang, die doorgaans erg sterk is in het Ardense drieluik.

Fuglsang, die in 2019 Luik-Bastenaken-Luik won, lijkt erg tevreden met de ploeg die hem zal assisteren in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en La Doyenne. “We komen naar België en Nederland met een sterke ploeg, dus ik ben erg blij om zo’n ambitieus team naast me te hebben,” vertelt Fuglsang. “Het zou geweldig zijn om mijn zege uit 2019 te herhalen en op het hoogste trapje van het podium te mogen staan.”

Het Kazachse team van manager Aleksandr Vinokoerov zal met dezelfde formatie, die bestaat uit een mix van ervaring en jong talent, de drie wedstrijden afwerken. Naast Fuglsang zijn dat de Spanjaarden Alex Aranburu en Omar Fraile, de Italiaan Samuele Battistella, de Zuid-Afrikaan Stefan De Bod, de Canadees Hugo Houle en de Kazach Alexej Loetsenko.

De Ardense klassiekers starten zondag met de Amstel Gold Race, waar de renners door de coronapandemie rondjes zullen draaien op een circuit rondom Valkenburg. Twee dagen daarna volgt met de Waalse Pijl en de gevreesde Muur van Hoei de volgende uitdaging. Afsluiten doen de renners naar goede gewoonte in Luik-Bastenaken-Luik, de oudste eendagswedstrijd op de UCI WorldTour kalender.

AANGERADEN