Helmut Lotti zingt, Natalia boert: maar wie van de twee nachtegalen won het duel in De Container Cup?

 

Donderdag staat er telkens een duel tussen twee BV’s op het programma in De Container Cup van Play4. Helmut Lotti won het duel der Vlaamse nachtegalen van Natalia met bijna een minuut voorsprong. En daar hoorde veel gezang bij.

You can take the Helmut out of the showbizz, but you can’t take the showbizz out of the Helmut.” Beter kon Pedro Elias de deelname van Helmut Lotti aan De Container Cup niet samenvatten. De 51-jarige Lotti zong tijdens bijna elke proef een bijpassende soundtrack. Run to the hills (lopen), The Jungle Book (monkey bars), Hit Me With Your Rhythm Stick (golf), De Marie Louise (roeien), Push it (bench press) en Fietsen op de heide (wielrennen) passeerden de revue.

Enkel tijdens het schieten zweeg Lotti, maar beefde hij enorm. De succeszanger schoot er vier keer los naast en bedankte voor de vijfde en laatste poging. “Ik heb een essentiële familiale tremor en dat trillen wordt erger als ik moe ben”, gaf Lotti toe. “Daarom liet ik de kelk bij de laatste poging aan mij voorbijgaan.”

Helmut Lotti ambieerde in zijn jeugdjaren nog een carrière als wielrenner. Maar nadat hij in zijn eerste dertien koersen nooit de finish bereikte, hing hij zijn fiets aan de haak. Ook in de container werd Lotti op de fiets geklopt door Natalia. De Kempische zangeres was maar liefst in vier van de zeven onderdelen (golfen, roeien, schieten en fietsen) beter dan haar collega, maar verloor te veel tijd in de loopproef om aanspraak te kunnen maken op de zege in dit duel.

Opvallend. In tegenstelling tot Helmut Lotti hoorden we Natalia geen enkele keer zingen in de container. “Ik ben hier voor de prestaties, niet voor het entertainment”, verklaarde ze. Wat we wel hoorden bij de Vlaamse Tina Turner waren enkele boeren na het roeien. “Ik heb vanochtend een fantastisch ontbijt gekregen van mijn lief. En als ik aan het sporten ben, dan hou ik mij niet in.”

Stand BV’s

1 Viktor Verhulst 10:28.19

2 Francesco Planckaert 11:37.82

3 Helmut Lotti 13:40.99

4 Natalia 14:38.63

Volgende kandidaten:

Lotte Kopecky

Ewoud Vromant (Maarten Delvaux en Tisia Canaert)

LEES OOK