8 doden en meerdere gewonden bij schietpartij in FedEx-filiaal in Indianapolis

Bron © BELGA, NY TIMES, DAILY MAIL

Bij een schietpartij in een afdeling van koerierbedrijf FedEx in Indianapolis in de Verenigde Staten zijn 8 mensen gedood. Dat berichten Amerikaanse media. De schietpartij vond donderdagavond laat (lokale tijd) plaats. Volgens nieuwszender CNN zouden er vijf mensen in het ziekenhuisliggen met schotwonden. De schutter zou zelfmoord gepleegd hebben.

Na een schietpartij in een afdeling van het koerierbedrijf FedEx in Indianapolis vlakbij de luchthaven zouden er minstens acht mensen zijn omgekomen, de schutter niet meegerekend. Agenten zeggen dat ze “meerdere slachtoffers” hebben gevonden met schijnbare schotwonden en een aantal mensen zijn donderdagavond laat naar het ziekenhuis gebracht. Volgens CNN gaat het om vijf mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen met schotwonden.

Lichaam van schutter gevonden

Vrijdag rond 3 uur ‘s ochtends (lokale tijd) vertelde agent Genae Cook aan verslaggevers ter plaatse dat vier mensen per ambulance in kritieke toestand naar het ziekenhuis werden gebracht. Sommigen werden ook ter plaatste verzorgd. “Dit is hartverscheurend”, zei Cook. Ze vertelde verslaggevers dat politieagenten in contact kwamen met een actieve schutter nadat ze donderdag kort na 23.00 uur waren opgebeld.

Van de mannelijke schutter wordt aangenomen dat hij zelfmoord heeft gepleegd. De politie meldde dat ze het lichaam van de vermeende schutter om 23:23 uur lokale tijd had gevonden. Het is nog niet duidelijk of de man een werknemer was bij FedEx. Ook is er nog geen motief gevonden.

Een verslaggever van WRTV, een lokale televisiezender in Indianapolis, plaatste een interview op Twitter van een getuige die vertelde dat hij “luide metalen geluiden had gehoord”. Aanvankelijk had de man niet door dat het om schoten ging. “We waren gewoon onze sandwiches aan het opeten toen we het hoorden. We gingen kijken en zagen dan een lichaam liggen”, vertelt de man.

De FBI heeft vrijdag laten weten aan CNN dat het de politie zal helpen bij hun onderzoek. Vrijdagochtend (lokale tijd) zal de FBI ook een persconferentie geven met meer informatie.

(Lees verder onder de foto)

Angstig wachten opnieuws

Agent Cook vroeg mensen die geen contact hadden kunnen leggen met familieleden die bij FedEx werken, zich te verzamelen in een Holiday Inn Express-hotel ongeveer anderhalve kilometer van het magazijn. Vrijdag om 2.45 uur (lokale tijd) was de sfeer somber in het hotel, waar ongeveer 110 mensen angstig op nieuws wachtten. FedEx-medewerkers mogen hun telefoon niet gebruiken op de vloer van het magazijn, waardoor dierbaren nog geen nieuws hebben kunnen ontvangen. Volgens de politie zou er “momenteel geen actieve bedreiging meer zijn voor de gemeenschap” aangezien de schutter zelfmoord gepleegd heeft.

Intussen heeft ook FedEx gereageerd op de schietpartij. “Veiligheid is onze topprioriteit, en onze gedachten zijn bij alle betrokkenen. We werken aan het verzamelen van meer informatie en werken samen met de opsporingsautoriteiten”, zei Jim Masilak, een woordvoerder van FedEx.

De burgemeester van Indianapolis, Joe Hogsett, noemt de schietpartij in een bericht op Twitter “afschuwelijk nieuws”. “inwoners van Indianapolis werden geconfronteerd met het afschuwelijke nieuws van weer een schietpartij. Een geweldige daad die de levens van onze acht buren heeft gekost”, schreef hij.

(Lees verder onder de foto)

Golf van schietpartijen

De afgelopen weken zijn is er een golf van schietpartijen in de Verenigde Staten. Midden maart werden acht mensen doodgeschoten toen drie massagesalons in Atlanta werden aangevallen. Minder dan een week later kwamen 10 mensen om het leven toen een schutter het vuur opende in een supermarkt in Boulder Colorado. Eind maart doodde een schutter ook vier mensen, waarvan een jongen van 9 jaar, toen hij het vuur opende op een makelaarskantoor in Zuid-Californië. Begin april kwamen vijf mensen om het leven, waaronder twee kinderen. Ze werden vermoord door een buurman die later geïdentificeerd werd als voormalige profvoetballer.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

LEES OOK. Amerikaan schiet acht mensen dood van wie zes Aziatische vrouwen: “Om verleiding van massagesalons te stoppen” (+)

OOK.Video van politieagent die 13-jarige doodschiet in Chicago schokt VS: “Er is geschoten. Breng nu een ambulance”

Door Laurence Torck
AANGERADEN