Minstens 20 migranten verdronken voor kust van Tunesië

Themabeeld 

Themabeeld ©  EPA

Een boot met migranten die probeerden Europa te bereiken, is gezonken voor de Tunesische kust. Zeker 20 lichamen werden al geborgen en zeventien mensen zijn nog vermist, zo meldt de kustwacht vrijdag.

jvhBron: BELGA

Het vaartuig was donderdagavond in de problemen geraakt voor de kust van de Tunesische stad Sfax. Aan boord bevonden zich migranten die afkomstig waren uit Sub-Saharaans Afrika. Ze probeerden het Italiaanse eiland Lampedusa te bereiken.

Bij de twintig dodelijke slachtoffers bevond zich ook een baby, zo zegt Ali al-Ayari, woordvoerder van de Tunesische kustwacht. Drie mensen konden worden gered. De zoekacties naar de vermisten moesten vrijdag worden stopgezet wegens de slechte weersomstandigheden. Zaterdag hervat de operatie.

Tunesië is een belangrijk transitland voor migranten die proberen een beter leven op te bouwen in Europa. Vorige maand waren nog 39 migranten om het leven gekomen bij twee bootongelukken voor de kust van Sfax. In juni vorig jaar waren in de buurt van dezelfde stad minstens 60 mensen gestorven nadat een migrantenboot was gezonken.

Sinds begin dit jaar zijn al zeker 292 migranten om het leven gekomen bij een poging om de Middellandse Zee over te steken richting Europa. In 2020 werd de overtocht zeker 1.200 mensen fataal.

LEES OOK

Nu in het nieuws