Geen halve finales in Monte Carlo voor David Goffin: Djokovic-killer Daniel Evans is in drie sets te sterk op gravel

Foto: EPA-EFE

David Goffin (ATP 15) heeft vrijdagmiddag in de kwartfinale van het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro) verloren van Daniel Evans (ATP 33), de killer van nummer 1 van de wereld Novak Djokovic in de vorige ronde. De setstanden waren 5-7, 6-3 en 6-4. Hij laat daarmee na om zijn beste prestatie ooit in Monte Carlo te evenaren. In 2017 bereikte hij er al eens de laatste vier.

Voor Goffin kon de wedstrijd niet slechter beginnen. Evans ging meteen door de opslag van de Belg en bevestigde de break, ondanks drie kansen op een onmiddellijke rebreak. Nadien vielen er geen nieuwe breaks meer te noteren tot bij een 5-4 stand. De Brit mocht de eerste set uitserveren, maar faalde hierin. Goffin ging op het moment van de waarheid door de opslag van Evans en alles was te herdoen. Het was het sein voor de beste tennisser van ons land om erop en erover te gaan: met een nieuwe break haalde hij de eerste set binnen met 7-5.

Evans herstelde zich relatief snel van de plotse opdoffer. Hij pakte net zoals in set 1 opnieuw uit met de eerste break en liep uit tot 3-1. Ditmaal kon Goffin geen vuist meer maken en werd hij zelfs nogmaals gebroken: 6-3 in het voordeel van de Brit, de derde set moest uitsluitsel bieden over winst en verlies.

Bij een 1-1 stand in die laatste set kreeg Goffin bij 0-40 drie gouden kansen om door de opslag van Evans te gaan, maar hij wist er geen enkele te benutten. Nadien gaven beide heren elkaar geen duimbreed meer toe tot bij een 4-4 tussenstand, wanneer Goffin er niet in slaagde om een van de vier verworven virtuele matchballen te verzilveren. Evans won het spelletje in extremis en trok de partij zelfs helemaal naar zich toe met een break in de volgende game.

Evans neemt het in de halve finale op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 5), die eerder op vrijdag de eerste set won tegen de Spanjaard Davidovich Fokina (ATP 58) met 7-5 en zijn opponent aansluitend geblesseerd zag opgeven.

Ruud kegelt titelverdediger uit toernooi

De Noor Casper Ruud (ATP 27) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales op het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro).

In de kwartfinales haalde de 22-jarige Noor het in twee sets van de Italiaanse titelverdediger Fabio Fognini (ATP 18): 6-4 en 6-3 na 1 uur en 36 minuten.

Voor Casper Ruud is het de tweede keer in zijn carrière dat hij bij de laatste vier staat in een Masters 1.000, na Rome vorig jaar. In de halve finales neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 3), op jacht naar een twaalfde zege in Monaco, en de Rus Andrey Rublev (ATP 8). Eerder schakelde hij al de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 9) en de Spanjaard Pablo Carreno-Busta (ATP 12) uit.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN