‘De omgekeerde wereld’ pas deze zomer opnieuw op televisie

Mathias Coppens moet nog even wachten voor hij verder mag gaan met de nieuwe quiz. 

Mathias Coppens moet nog even wachten voor hij verder mag gaan met de nieuwe quiz. 

Maandag debuteerde Mathias Coppens als quizmaster in De omgekeerde wereld, drie uitzendingen later mag hij zijn vragen alweer opbergen en het licht uitdoen in de studio. Het quizprogramma is immers verplaatst naar de zomer, waar het volgens VTM ‘meer zuurstof’ zal krijgen.

Wout Desmytere

Het was een primeur, Mathias Coppens die een quiz presenteerde. Met bril, dan nog. In De omgekeerde wereld zou hij van maandag tot woensdag telkens twee onbekende duo’s otnvangen, die een quiz spelen met vragen die vijf BV’s al hebben beantwoord. Wát ze geantwoord hebben, moeten de kandidaten in de studio kunnen inschatten. Wie na een afvalrace de finale bereikt, maakt kans op 10.000 euro extra bovenop het al gesprokkelde prijzengeld.

Een concept dat maar lauw onthaald werd door de Vlaamse kijker: kon de eerste aflevering nog 374.000 kijkers lokken, dan zakte dat voor de (voorlopig) laatste twee afleveringen af naar 186.000 en 176.000. Maar het is niet omwille van de kijkcijfers dat VTM besloot De omgekeerde wereld even op te bergen en pas deze zomer verder te gaan met de uitzendingen.

LEES OOK: Onze chef media keek naar ‘De omgekeerde wereld’: “Soms moet je gewoon toegeven dat iets niet het beste idee was”

“We pakten bij VTM uit met maar liefst 13 nieuwe programma’s. Creativiteit en vernieuwing zijn dan ook twee erg belangrijke pijlers in ons programmaschema, naast de vertrouwde succesprogramma’s. We blijven het uitzendschema voortdurend optimaliseren en willen De omgekeerde wereld meer zuurstof geven op een ander uitzendmoment: deze zomer. Het is een amusante quiz waar we sterk in geloven”, zegt VTM-channel manager Maarten Janssen. Hoewel de Vlaming tijdens de zomer minder de neiging heeft voor de buis te gaan zitten.

Maandag zendt VTM om 21.40 uur een heruitzending uit van Rijker dan je denkt? en op dinsdag ééntje van Ik vertrek uit Vlaanderen. Op woensdag zijn nieuwe afleveringen te zien van Alloo, waarin Luk Alloo opvallende mensen volgt.

LEES OOK