Zuid-Koreaanse politie onderzoekt incident met vrouw van Belgische ambassadeur in kledingzaak

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

De Zuid-Koreaanse politie is een onderzoek gestart naar een incident met de echtgenote van de Belgische ambassadeur in Zuid-Korea in een kledingzaak. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken, dat zich verder onthoudt van commentaar.

Volgens de krant The Korea Times loopt een onderzoek naar de echtgenote van ambassadeur Peter Lescouhier, omdat ze een winkelbediende van een kledingzaak in Seoel een klap in het gezicht gegeven zou hebben. De krant citeert het politiebureau van het district Yongsan. De feiten zouden zich afgespeeld hebben op 9 april.

“We onderzoeken de beschuldigingen, maar we kunnen geen details geven over de omstandigheden omwille van het lopende onderzoek”, zei een verantwoordelijke van het politiebureau van Yongsan.

De krant wijst erop dat diplomaten en hun familie diplomatieke immuniteit genieten, zodat ze normaal niet kunnen vervolgd worden volgens de wetten van hun gastland. Omwille van het recht op een eerlijk proces gaat de politie wel door met het onderzoek, zei de politieverantwoordelijke aan The Korean Times.

Door jvh
AANGERADEN