Albert Heijn geeft 7.500 leidinggevenden in Nederland nieuwe functie

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bij Albert Heijn in Nederland krijgen 7.500 leidinggevenden een nieuwe functie als gevolg van een grote herschikking van de organisatie. De functies teamleider en assistent-supermarktmanager verdwijnen, bevestigt de supermarktketen na berichtgeving van het Nederlandse RTL Nieuws. Een woordvoerster van Albert Heijn België laat weten aan Belga dat de ingreep enkel van toepassing is voor Nederland. Albert Heijn benadrukt dat niemand er in salaris op achteruitgaat, maar de Nederlandse vakbond FNV is kritisch.

jvhBron: BELGA

Een deel van de werknemers die geraakt worden door de herschikking, kan hierna aan de slag als manager voor ‘vers’, ‘service’ of het operationele gedeelte. Anderen worden zogeheten shiftleader, oftewel degene die tijdens verschillende ploegendiensten het personeel aanstuurt. Er gaan door de veranderingen geen arbeidsplaatsen verloren, stelt Albert Heijn.

Werknemers die door deze veranderingen een lagere functie toebedeeld krijgen, worden gecompenseerd zodat ze er in salaris niet op achteruitgaan. Sonja Boelhouwer, directeur winkels bij Albert Heijn, zegt dat dit bij de huidige situatie voor zo’n 50 procent van de 7.500 betrokken werknemers geldt. De herschikking van functies is volgens Boelhouwer geen besparingsmaatregel, maar bedoeld om op nieuwe wensen van de klant in te spelen. “Het huidige model bestaat twaalf jaar. Met deze verandering gaan we meer inzetten op vers en service.”

FNV-bestuurder Michiel Al is kritisch over de compensatieregeling. Werknemers onder de 50 jaar die deze toeslag ontvangen, gaan er bij toekomstige cao-loonsverhogingen namelijk minder op vooruit dan andere collega’s. Bij een deel van de medewerkers zou een eventuele loonsverhoging van 3 procent bijvoorbeeld de helft lager uitvallen. Volgens Al worden medewerkers onder de 35 nog meer benadeeld. “Wij vinden dat bij een loonsverhoging via de cao iedereen daarvan moet profiteren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten