Winnende Mark Cavendish inspireert Marcel Kittel: “Maar nee, ik plan geen comeback”

Mark Cavendish won voor Deceuninck - Quick-Step drie ritten op rij in de Ronde van Turkije. Het inspireerde oude rivaal Marcel Kittel om zich nog eens in het zweet te werken.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Ervaringsdeskundige Marcel Kittel herkent zich in beslissing van Tom Dumoulin: “Je zit op de fiets en je denkt: wil ik dit wel?”

Het was al van 2018 geleden dat ‘Cav’ nog eens een overwinning had geboekt als profrenner, maar in Turkije schoot de Brit drie dagen na elkaar raak in een massasprint. Kittel, die in 2019 op 30-jarige leeftijd de fiets aan haak hing, werd er zowaar door geïnspireerd.

“Ik verwijt mijn oude rivaal Mark Cavendish dat ik opnieuw op de hometrainer gesprongen ben”, aldus de Duitser, die onder andere 14 Tourritten won, op Instagram. “Ik zag hem op de tv winnen en ik daagde mezelf uit zoals in de tijd dat ik nog steeds profrenner was. Andere sprinters zien winnen, doet het verlangen branden om hetzelfde te doen! Geweldig en inspirerend om te zien dat hij opnieuw succesvol is na al die tijd. Proficiat!”

Maar een comeback van Kittel...? “Nee, die plan ik niet”, lachte hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  Instagram

 ©  Instagram

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten