Jaak Van Assche bezoekt fans op F.C. De Kampioenkamp: “Kinderen kennen afleveringen beter dan ikzelf”

 

 ©  Patrick De Roo

Bonheiden -

Jonge fans van F.C. De Kampioenen kregen deze week tijdens de jeugdkampen in Bonheiden een onaangekondigd bezoekje van acteur Jaak Van Assche. De hele week stond in het teken van de nog steeds populaire reeks op de VRT. “Aanvankelijk ging ik maar één keer op bezoek komen, maar aangezien de groep werd opgesplitst in bubbels, daagde ik vijf keer op”, zegt Van Assche.

Erik Van Eycken

Vijftig jonge kampioenenfans zullen de tweede week van de paasvakantie niet snel vergeten. De dienst Jeugd en Sport van de gemeente Bonheiden ging op zoek naar een creatieve invulling van de paasweek en kwam snel uit bij F.C. De Kampioenen. Coördinator Cindy Goovaerts: “We zijn altijd op zoek naar gevarieerde invalshoeken om onze jeugdkampen een originele invulling te geven. Het kamp is een combinatie van sport, spelletjes en crea. We kookten in restaurant ‘Bij mij’, we organiseerden een lasershooting om de link te maken met militair Xavier, we voetbalden en organiseerden een Kampioenenquiz en we werkten met de kinderen een eigen scenario uit wat resulteerde in een film van acht minuten.” De jonge fans keken ook naar een Kampioenenfilm. “De kinderen kennen de reeks door en door, sommigen tot in de kleinste details”, zegt Goovaerts.

Meer monitors

Schepen van Jeugd Pascal Vercammen (Open Vld) zegt dat de gemeente extra investeerde. “Aangezien we de groep opdeelden in vijf bubbels van tien, waren extra infrastructurele maatregelen nodig en meer monitors. De aanwezigheid en de steun van Jaak Van Assche maakt het geheel alleen sterker.”

 

 ©  Patrick De Roo

Monitor Jitske Cornelis: “Ik denk dat we in onze opzet zijn geslaagd, we merkten dat de kinderen hebben genoten.” Ook zij is verbaasd dat kinderen de reeks door en door kennen: “Ze weten precies welke aflevering ze terug willen zien. De aanwezigheid van Jaak is geweldig. Sommige kinderen herkenden hem niet toen hij arriveerde.”

Zeg eens man, man man

Jaro Geerts (7) is een van de enthousiaste kinderen. “Ik was een beetje verrast dat Fernand hier was, ik hoopte op al de kampioenen”, zegt hij. “Dat zal niet mogen door corona. Ik vind het een hele toffe reeks, nu kijk ik niet meer zo vaak omdat het niet meer op onze televisie staat. Ik vind Fernand het leukste personage.”

 

 ©  Patrick De Roo

Dat werd meteen duidelijk toen Van Assche in gesprek en op de foto ging. “Zeg eens man man man”, vroeg iemand. Of: “Waarom hebben ze je gevraagd om mee te doen in F.C. De Kampioenen?”

Bas Duwein (7): “Ik ken De Kampioenen goed, ik heb alle afleveringen en films gezien. Ik kijk thuis nog vaak”, zegt hij. Ook Tijm Hellemans (6) vond het super: “Ik vind Fernand echt leuk, thuis ga ik opnieuw naar de Kampioenenfilm kijken. Het was een reuzeweek. In de film die we maakten, was ik Maurice.”

Jaak Van Assche had het duidelijk naar zijn zin in het amfitheater achter het cultuurcentrum. “Ook al was het de bedoeling om slechts één keer langs te komen, ik heb het met plezier gedaan. Deze kinderen kennen de afleveringen beter dan mezelf. Dat merkten we vroeger al bij meet-and-greets. Het bewijst dat het concept van De Kampioenen onsterfelijk is. Het gaat over generaties heen. F.C. De Kampioenen is en blijft een fenomeen”, zegt de Rijmenammenaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten