Boze fans van Sporting Charleroi bezetten urenlang het veld, Mehdi Bayat spreekt hen toe: “We weten dat er werk aan de winkel is”

Charleroi speelt zaterdagavond tegen Eupen haar laatste match van het seizoen, maar de fans roerden zich vier uur voor de aftrap al in en aan de poorten van Mambourg. Ze bezetten urenlang het veld, pas nadat algemeen directeur Mehdi Bayat hen toesprak verlieten ze het stadion. Als gevolg van hun actie wordt de aftrap een halfuur uitgesteld, de wedstrijd wordt om 19u op gang geblazen.

Met enkele spandoeken maken ze het bestuur duidelijk dat ze niet tevreden zijn over het afgelopen seizoen. Een delegatie fans had ook een onderhoud gevraagd voor de wedstrijd, maar daar ging de Henegouwse directie niet op in. Wel wordt er woensdag een vragensessie op Facebook gehouden met algemeen directeur Mehdi Bayat.

Boze fans van Sporting Charleroi bezetten urenlang het veld, Mehdi Bayat spreekt hen toe: “We weten dat er werk aan de winkel is”

Intussen is duidelijk dat een groep fans nog een stap verder is gegaan. Zo’n honderdtal supporters bevinden zich op de grasmat en hebben niet de intentie meteen naar huis te gaan. Met enkele bakken bier hebben ze zich op het veld geïnstalleerd. De directie van de club had nochtans met nadruk gevraagd om thuis te blijven, gezien de heersende coronamaatregelen.

Twee uur voor de aftrap bevonden de fans zich nog steeds op het terrein. Ze eisten een onderhoud met Bayat. Die was aanvankelijk niet van plan daarop in te gaan, maar kwam rond 17u toch de fans toespreken. “We hebben nog nooit zoveel stabiliteit gehad. We zijn erin geslaagd om financieel gezond te zijn”, zei hij onder meer. Veel baatte het aanvankelijk niet, want de algemeen directeur werd opnieuw uitgejouwd. De fans hadden echter gehoor gekregen, en verlieten niet veel later dan toch het stadion. Bayat toonde hen persoonlijk de weg.

Bij Eleven Sports reageerde de voorzitter op het incident. “Ik heb heel duidelijk aangegeven dat ik wil luisteren naar de supporters, maar niet zal toegeven aan druk van buitenaf. Niet van fans, niet van de pers. Als ik dat doe, kan ik beter stoppen. We weten dat er werk aan de winkel is en dat komt in orde. Dit is een belangrijke match, we kunnen in plaats van twaalfde tiende worden. Het is ook belangrijk in ons gemiddelde de voorbije vijf jaar en bij het tv-geld. De trainer weet dat en we zullen hem zoveel mogelijk ondersteunen om deze wedstrijd te winnen.” Het is niet enkel negatief volgens Bayat. “Je moet een lijst maken van het goede en het slechte, begrijpen waarom er dingen fout gingen. Op die manier wil ik, zoals altijd, de club leiden.”

De selectie van Eupen bleef al die tijd op hotel, en wilde pas vertrekken als de situatie op Mambourg was opgelost. De aftrap wordt op vraag van de Panda’s ook uitgesteld tot 19u.

Boze fans van Sporting Charleroi bezetten urenlang het veld, Mehdi Bayat spreekt hen toe: “We weten dat er werk aan de winkel is”
Door bvv
AANGERADEN