Mia (8) ontvoerd in Frankrijk: verdachten verschijnen zondag voor onderzoeksrechter

Bron © BELGA

Foto: AFP

De vier mannen die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij de ontvoering van het 8-jarige meisje Mia verschijnen zondag voor de onderzoeksrechter in het Franse Nancy. Dat meldt het parket van Nancy zaterdag.

De Franse politie is al enkele dagen op zoek naar een 8-jarig meisje dat vermoedelijk ontvoerd is in opdracht van haar moeder. De 8-jarige Mia Montemaggi verdween dinsdag in het bergdorp Les Poulières, nabij de grens met Duitsland. Het meisje verbleef bij haar grootmoeder, die de tijdelijke voogdij heeft.

Volgens de Franse procureur die belast is met het onderzoek meldden drie mannen zich dinsdag aan het huis van de grootmoeder. Ze deden zich voor als medewerkers van de dienst jeugdbescherming. Ze maakten de grootmoeder wijs dat het meisje mee moest, slaagden erin het meisje mee te nemen en vermoedelijk hebben ze haar zo’n 20 minuten later overgeleverd aan haar moeder. Die zou de opdracht gegeven hebben voor de ontvoering .

De Franse politie pakte de drie verdachten en nog een vierde medeplichtige in Parijs op. De vier daders, tussen 23 en 60 jaar oud, hebben geen strafblad. Ze worden beschuldigd van ontvoering en van lidmaatschap van een georganiseerde bende.

LEES OOK. Frankrijk is al dagenlang in de ban van de ontvoering van Mia (8), en er zijn sporen die naar België leiden

AANGERADEN