Antwerpse politie moet optreden tegen honderdtal feestende jongeren

Antwerpen -

In Antwerpen heeft de politie zaterdagavond en -nacht opnieuw op verschillende plaatsen moeten ingrijpen omdat mensen waren samengekomen om te feesten en daarbij te dicht bij elkaar stonden. Dat was vooral het geval op de Scheldekaaien en de Leopoldplaats in de Theaterbuurt. Er werden verschillende personen bestuurlijk gearresteerd.

Het zonnige weer lokte ons zaterdag massaal naar buiten. De Antwerpse politie was de hele dag zichtbaar aanwezig. Ze keken toe of de coronamaatregelen goed werden nageleefd en sensibiliseerden indien nodig. Rond 19 uur liep het op de Antwerpse Scheldekaaien echter uit de hand. Een groep van een honderdtal jongeren kwam er dansend en zingend bij elkaar.

Lang heeft het feestje niet geduurd. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongeren weggestuurd. “Toen we op de Scheldekaaien aankwamen, zijn de meeste jongeren gaan lopen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “We zijn heel pragmatisch te werk gegaan en hebben maar één persoon bestuurlijk gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Ook hebben we vijf muziekboxen in beslag genomen, waarvan een grote stereo box.”

Allicht trokken niet alle feestvierders effectief naar huis, want de feestjes leken zich later op de avond te verplaatsen naar elders in de stad. Op de Leopoldplaats moest de politie eveneens tussenbeide komen. Op de locaties waar gefeest werd, lag na afloop ook heel wat zwerfvuil.

Ook eerder op de dag heeft de politie op verschillende drukke plaatsen moeten ingrijpen. “We willen zeker niet te streng zijn”, aldus Bruyns, “maar we proberen zo proportioneel en eerlijk mogelijk te handhaven.”

Antwerpse politie moet optreden tegen honderdtal feestende jongeren
Foto: rr
Door (nelo)
MEER OVER HET CORONAVIRUS