Satirische versie van K3-nummer was ‘geen politiek statement’: “Weerspiegelt op geen enkel vlak een standpunt van K3 of Studio 100”

 ©  Screenshot

Een atypisch optreden van K3 was zaterdagavond te zien op de Nederlandse televisie. Samen met muzikant Miguel Wiels was de meidengroep te gast in het satirische programma ‘Even tot hier’. Hun hit 10.000 luchtballonnen werd daar 10.000 luchtkastelen, over het steeds uitstellen van de beloofde versoepelingen. Opvallend. “Het weerspiegelt op geen enkel vlak een standpunt van K3 of Studio 100”, klinkt het.

Mark en Hugo komen steeds met een plan met een datum erbij. Ze bouwen een schitterend luchtkasteel, maar dan blijkt dat het echt nog niet kan. We waren zo blij, maar die datum blijkt steeds opnieuw irreëel, telkens weer. Oh, ze flikken het keer op keer.

Toch een tikkeltje scherper dan je K3 doorgaans verwacht. In het satirische televisieprogramma Even tot hier bracht de groep een aangepaste versie van hun 10.000 luchtballonnen, die het Nederlandse coronabeleid op de korrel neemt. Mark en Hugo, dat slaat immers op Nederlands premier Mark Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonghe. De meidengroep hield zich in het verleden steeds op de vlakte als het over corona ging.

“Verder neemt K3 ook totaal geen politiek standpunt in”, klinkt het bij Studio 100. “Het is bedoeld als humor, ze lachen ook met zichzelf. Het weerspiegelt op geen enkel vlak een standpunt van K3 of Studio 100.”

Nooit meer vegen voor mij

Miguel Wiels (48), die zowat het hele oeuvre van K3 schreef én ook de muziek verzorgt in Even tot hier, kijkt verbaasd op van de reacties uit België. “Het is nu eenmaal een vast item van het programma, een artiest die een cover zingt die door presentatoren Niels & Jeroen is geschreven. Frans Bauer zong er ook ooit Nooit meer vegen voor mij, over Japanse toiletten. We waren vereerd dat K3 dat rijtje mocht vervoegen. De tekst hadden we vooraf wel ’s doorgekregen, maar we zagen er echt geen graten in.”

Wiels nam de tekst er zondagochtend zelf nog ’s bij. “Ik ben een beetje verbaasd dat dit nieuws is. In het nummer spreken de meisjes zich ook niet uit tegen of voor de versoepelingen, ze hekelen de politici niet. Er wordt gewoon gelachen met de warrige manier waarop de communicatie verloopt. Daarmee neem je niet meteen een groot statement in, denk ik. Dat is gewoon humor.”

bekijk ook

Klaasje verlaat K3: word jij het nieuwe groepslid (m/v)? Zo schrijf je je in

Klaasje stopt met K3

Hanne van K3 stapt stiekem in het huwelijksbootje: “Het allermooiste moment van 2020”

 ()

Aangeboden door onze partners