Wout van Aert heeft er zin in: “Mooie herinneringen aan Valkenburg”

Foto: BELGA

Met de Amstel Gold Race eindigt ook het voorjaar van Wout van Aert. De Kempenaar van Jumbo-Visma heeft er zin in, liet hij weten voor de start.

“Ik heb zeker mooie herinneringen aan Valkenburg”, klonk het voor de start. “Ik heb hier de wereldtitel gehaald in het veld. Maar het is moeilijk in te schatten wat het zal worden. Ik denk dat het lastig zal zijn en hoe groot de kopgroep zal zijn, is moeilijk in te schatten. Ik heb al veel klassiekers gereden van 200km die lastig zijn, je moet gewoon vroeger beginnen, ik verwacht niet zo veel verschil.”

Waar de finale zal beginnen, is moeilijk te voorspellen, denkt Van Aert. ”Dat Roglic is er is, is alleen maar een voordeel. Dat is aangenaam en anders dan de vorige klassiekers en dan hoop ik dat we met de drie in de finale zitten. Het is voor mij iets makkelijker om defensiever te koersen. We zullen zien, een klassieker is belangrijk. Ik zal een inspanning moeten leveren, maar ik moet profiteren dat we meerdere ijzers in het vuur hebben. Dat we als ploeg de koers winnen, is het belangrijkst. Hopelijk zijn de benen zoals woensdag, maar dan nog net iets langer.”

Wie nu de leider is? Van Aert: “We zijn beide kopman, het zou dom zijn om dat op voorhand te bepalen en hopelijk raken we beide in de finale en dan kan één iemand het afmaken. Ik ben blij dat je het zegt, het is goed om te beseffen dat het niet in elke koers mogelijk is om het hoogst haalbare te halen. De honger is groot, ik voel me goed hersteld. Nog één keer knallen en dan ik een beetje rusten. Als we de koers winnen met de ploeg dan ben ik tevreden, ik win zelf graag, maar we zitten in een luxe situatie en dat zal ons helpen.”

Door hc/sr
AANGERADEN