Dubbelslag voor Groupama-FDJ: Arnaud Démare andermaal de snelste in Ronde van Valencia, Stefan Küng is eindwinnaar

 

 ©  EPA-EFE

De Franse wielerploeg Groupama-FDJ vierde zondag een dubbelslag tijdens de slotdag van de Ronde van Valencia, een Spaanse rittenkoers voor de Pro Series. De Fransman Arnaud Démare pakte zijn tweede ritzege in de massaspurt, zijn Zwitserse ploegmaat Stefan Küng gaf eindwinst niet meer af. Timothy Dupont werd derde in de daguitslag.

Maarten VanhoofBron: BELGA

In een vlucht van vijf die de korte etappe van 91 kilometer tussen Paterna en Valencia animeerde, zat één Belg: Julien Van den Brande (Tarteletto-Isorex). Maar hij moest na verloop van tijd overboord bij zijn vier vluchtgezellen. De Fransman Maxime Cam bleek de sterkste voorin, maar ook hij werd acht kilometer voor de aankomst gegrepen.

Groupama-FDJ, dat al drie etappes had gewonnen in Valencia, domineerde de sprintvoorbereiding, en Démare maakte het werk van zijn helpers af. De Spanjaard Jon Aberasturi werd tweede, voor de West-Vlaming Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces). Caleb Ewan (Lotto Soudal) was pas zesde, zijn ploegmaat Gerben Thijssen finishte als negende.

In de eindstand heeft tijdritwinnaar Küng een voorsprong van zes seconden op zijn eerste achtervolger, de Portugees Nelson Oliveira (Movistar Team). De Spanjaard Enric Mas, een ploegmaat van Oliveira, werd derde na een lekke band in de tijdrit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten