Tweevoudig winnaar Julian Alaphilippe krijgt bij Deceuninck-Quick Step Mauri Vansevenant mee tijdens Waalse Pijl

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Julian Alaphilippe is woensdag de kopman van Deceuninck-Quick Step in de Waalse Pijl (WorldTour). De Franse wereldkampioen won twee maal eerder op de Muur van Hoei, in 2018 en 2019. Hij krijgt met Dries Devenyns en Mauri Vansevenant, die zondag nog indruk maakte in de Amstel Gold Race, twee Belgische meesterknechten mee in steun.

Het team van de Wolfpack wordt vervolledigd door de Italiaan Mattia Cattaneo, de Tsjech Josef Cerny, de Brit James Knox en de Deen Mikkel Honoré.

“We starten met een zeer degelijk team”, blikte sportdirecteur Klaas Lodewyck vooruit. “We hebben in het verleden bewezen dat we in deze wedstrijd goed kunnen presteren. Julian was hier altijd top (naast zijn twee zeges werd hij in vier deelnames ook nog twee keer tweede, in 2016 en 2017, red.). En we herinneren ons allemaal het fantastische debuut van Mauri vorig jaar (hij werd in de slotfase ingehaald na een valpartij, red.). Er staan veel sterke renners aan de start, dus het wordt niet makkelijk. Net als in het verleden zal waarschijnlijk alles beslist worden bij de laatste beklimming van de Muur van Hoei. Al moeten we ook attent zijn bij eerdere aanvallen.”

Vorig jaar won de Zwitser Marc Hirschi de Waalse Pijl.

AANGERADEN