Meer dan 400 gedetineerden van Gents gevangenis getest na nieuwe coronabesmetting

IF/MARC HERREMANS

Gent -

De Gentse gevangenis blijft kampen met nieuwe coronabesmettingen. Daarom kwam maandag een testbus van het UZ Gent om alle gevangenen en personeel te testen. “De resultaten worden dinsdag verwacht”, zegt Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen.

Zondag werd duidelijk dat negen gedetineerden en 13 personeelsleden besmet waren met het coronavirus. “Zeven gedetineerden werden daarop overgebracht naar de corona-afdeling van de gevangenis van Brugge, twee zijn minder besmettelijk”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen.

Een testbus van het UZ Gent kwam maandagochtend ter plaatse om duidelijkheid te brengen over het aantal besmettingen binnen de Nieuwe Wandeling. Alle gedetineerden, 367 mannen en 47 vrouwen, getest. “De resultaten worden dinsdag verwacht”, zegt Van De Vijver. “Het personeel wordt ook getest. Wie niet van dienst was, werd opgeroepen om een test te komen afnemen.”

Vorige week werd cipier Valerie Decoorne (35) levenloos aangetroffen in haar woning aan het Sint-Pietersstation. Tijdens een corona-uitbraak in gevangenis raakte ze besmet met het coronavirus. Haar overlijden lokte heel wat reacties uit en vakbond ACOD ijverde voor een prioritaire vaccinatie. Aan haar woning werden de voorbije dagen bloemen neergelegd door vrienden en familie.

LEES OOK. Dood aangetroffen in bed door haar moeder: cipier Valerie (35) overleden nadat ze corona had opgelopen in gevangenis

Meer dan 400 gedetineerden van Gents gevangenis getest na nieuwe coronabesmetting
Foto: DVH
Door Simon Dekaezemaker
AANGERADEN