Moeder treft lichaam van 34-jarige zoon aan in zijn woning: onderzoek naar verdacht overlijden

In de Woumenweg wordt een verdacht overlijden onderzocht. Foto: jhm

Diksmuide -

In een rijwoning langs de Woumenweg ter hoogte van de Tuinwijk in Diksmuide werd maandagochtend het levenloze lichaam aangetroffen van een 34-jarige man. Omdat de doodsoorzaak onduidelijk is, gaat de politie uit van een verdacht overlijden.

De omstandigheden van het overlijden zijn nog erg onduidelijk. Het was de moeder van het slachtoffer die in de loop van de ochtend langsging bij haar zoon en hem levenloos in de woning aantrof. Ze belde onmiddellijk de hulpdiensten toen ze de man niet wakker kreeg. Een ambulance en MUG kwamen toegesneld, maar de MUG-arts kon enkel het overlijden van de man vaststellen.

Er kom echter niet meteen gevonden worden waaraan de man gestorven zou zijn of geen medische oorzaak vastgesteld worden. Daarom gaat de politie op dit moment uit van een verdacht overlijden. Het parket werd verwittigd en die stuurde een wetsdokter en het labo van de federale gerechtelijke politie (FGP) ter plaatse. Zij waren enkele uren in de weer om mogelijke sporen te zoeken. Daarna werd het lichaam opgehaald door de begrafenisondernemer.

Een autopsie zal mogelijk meer duidelijkheid verschaffen over de doodsoorzaak, er waren alvast niet meteen uitwendige verwondingen te zien. Er werd ook een kort onderzoek in de buurt gehouden, maar dat leverde niets op. Het parket afdeling Veurne komt later allicht met meer info.

Door Jelle Houwen
AANGERADEN