13,5 procent minder verkeer op Vlaamse snelwegen in tweede week paasvakantie

 © BELGA

Bron: BELGA

In de tweede week van de paasvakantie was er op werkdagen op de Vlaamse snelwegen 13,5 procent minder verkeer dan in de dezelfde week van 2019. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum maandag. Er was 22 procent minder autoverkeer, maar wel 9 procent meer vrachtverkeer. Ook waren er 39 procent minder files dan voor de coronapandemie.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, laten zich voelen op de Vlaamse snelwegen. In het voorjaar van 2020 was er een historische terugval van het verkeer en de files, maar ook in 2021 blijven de files onder het niveau dat we gewoon zijn..

De filedruk blijft ook nog altijd 39 procent onder het niveau van voor de pandemie. Op de snelwegen in de Antwerpse regio lag de filezwaarte 52 procent lager dan in april 2019, op de snelwegen in de regio Brussel 54 procent lager. Alleen in de Gentse regio is de filezwaarte aanzienlijk zwaarder dan normaal, maar dat is het gevolg van langdurige werkzaamheden in die regio.

Het Vlaams Verkeerscentrum wijst erop dat het paasweekend dit jaar in een andere week viel dan in het vergelijkingsjaar 2019, wat de sterke stijging van het cijfer van het vrachtverkeer kan verklaren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten