Remco Evenepoel haspelt laatste training af in Sierra Nevada: “Nog wat werk te doen om klaar te zijn voor start van Giro”

Foto: Instagram

Op 8 mei gaat de Giro van start: de Ronde van Italië moet de eerste koers van Remco Evenepoel worden sinds zijn val in de Ronde van Lombardije. Maandag haspelde de renner van Deceuninck-Quick-Step zijn laatste training af in de Sierra Nevada, waar hij de afgelopen drie weken op hoogtestage was. “Het waren drie geweldige weken, maar ik heb nog wat werk voor de boeg om kaar te zijn voor de start van de Giro”, vertelde Evenepoel in een filmpje op Instagram.

“Ik bezig aan mijn laatste training hier in de Sierra Nevada”,vertelde Evenepoel in een filmpje op zijn persoonlijk Instagram-account. “Ik heb er drie geweldige weken opzitten met Fausto (Masnada, red.) en Joao (Almeida, red.). Het is sowieso geweldig om een nieuwe plaats te ontdekken om te fietsen. Het weer is goed geweest, er waren maar een of twee regenachtige dagen. Vandaag heb ik drie uur alleen gereden, omdat de andere twee jongens een Covid-test moesten afleggen voor de koerse waaraan ze de komende weken deelnemen. Ik heb zelf nog wat werk voor de boeg om klaar te zijn voor de start van de Giro. Maar ik ben vooral heel blij dat ik opnieuw met de fiets kan rijden.”

Woensdag neemt Evenepoel het vliegtuig richting onze contreien. Enkele dagen later staat in het wielercentrum Eddy Merckx van Gent een tijdrittest op het programma, waar ook bondscoach Sven Vanthourenhout aanwezig zal zijn. Het doel is om zijn tijdritpositie op punt te stellen in functie van de Olympische Spelen van Tokio en de negen kilometer lange openingstijdrit van de Giro op 8 mei. De Giro wordt de eerste koers van de ronderenner van Deceuninck – Quick-Step dit seizoen.

Door bvc, ybw
AANGERADEN