Vrachtwagenchauffeur tegengehouden met twintig keer meer alcohol in bloed dan toegelaten

Archiefbeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Antwerpen / Borgerhout -

De Antwerpse verkeerspolitie hield maandag een vrachtwagenchauffeur tegen omdat hij zwalpte over de snelweg. Uit een alcoholtest bleek dat hij twintig keer meer promille alcohol in zijn bloed had dan toegelaten. De man moest meteen zijn rijbewijs afgeven en een fikse boete betalen.

Een motard van de verkeerspolitie zag op de snelweg een zware vrachtwagen met aanhanger lichtjes over de rijstrook zwalpen. “De veringen van de trekker waren niet goed ingesteld wat voor wrijving zorgde en een indringende geur veroorzaakte”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “In de ruimte tussen de trekker en de aanhanger zag de politieman de overblijfselen van een maaltijd liggen. Onder meer enkele halfvolle glazen potjes, zakken met brood en paprika‘s waren klaar om op de weg te vallen.”

De motard hield de chauffeur tegen aan de afrit van Borgerhout voor controle. Hierbij werd ook een alcoholtest afgenomen. “De man blies positief en moest in het kantoor een ademanalyse ondergaan”, aldus Bruyns. “De test resulteerde in 3,77 promille. Dat is bijna twintig keer meer dan de toegelaten 0,2 promille voor professionele bestuurders.”

Het rijbewijs van de chauffeur is meteen voor vijftien dagen ingetrokken. De man moest ook meteen 1.260 en 350 euro voor de respectievelijke boetes betalen. Het dossier wordt overgemaakt aan het parket.

Door (nelo)
AANGERADEN