Filmdebuut van Angèle, met naast haar Hollywoodsterren, opent Cannes

Het is Angèle menens met haar acteercarrière. Straks is ze (even) te zien in de openingsfilm van het festival in Cannes. 

Het is Angèle menens met haar acteercarrière. Straks is ze (even) te zien in de openingsfilm van het festival in Cannes. ©  RR

Het filmfestival van Cannes start met een Belgische toets. De musical Annette, met Hollywoodsterren Adam Driver (37) en Marion Cotillard (45) in de hoofdrollen, opent op 6 juli de officiële competitie in de Franse badstad. De film werd niet alleen deels gedraaid in ons land – onder meer in Brussel, Brugge en Luik – maar heeft ook een landgenote in de rangen: Angèle.

Voor de zangeres, die een bijrol speelt, is het haar filmdebuut. Onlangs raakte bekend dat Angèle ook meespeelt in de nieuwe Asterix & Obelix-film, nadat ze al werd gecast voor de serie La flamme en de Franstalige versie van Toy story 4. Cannes-voorzitter Pierre Lescure is opgetogen met Annette als openingsfilm. “Deze film is het geschenk waar fans van cinema, muziek en cultuur al een jaar naar verlangden.”(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook