Gents bier wint internationale prijs: “We wisten dat het lekker was”

Charles en Brecht bij hun Naft-bier. Foto: bst

Gent -

Het Gentse bier Naft heeft een gouden medaille behaald op een internationale bier- en wijnverkiezing in Duitsland. Onder de proevers biersommeliers en chef-koks met Michelinsterren.

Brecht Gerniers en Charles Turcksin, de twee ondernemers en jeugdvrienden die Naft tien jaar geleden als hobby begonnen te brouwen, besloten om met hun blond bier deel te nemen aan een internationale bier- en wijnverkiezing in Duitsland: de Frankfurt International Trophy.

“Het leek ons wel leuk eens te horen wat de wereld van Naft vindt”, zeggen ze. Naft is een bier van 6,2 procent, gebrouwen op de traditionele Belgische manier met veel mout, drie hopsoorten en als laatste toevoeging een hint van kamille. Het is een toegankelijk bier dat gemakkelijk drinkt.

De Frankfurt International Trophy is een verkiezing die meer dan 3.800 bieren en wijnen uit 52 landen proeft en beoordeelt. Biersommeliers en met Michelinsterren gelauwerde chef-koks behoren tot de kritische proevers. Met de gouden medaille evenaart Naft bieren zoals Delirium Tremens. De jonge brouwers zijn in de wolken: “Fantastisch. We wisten dat Naft lekker was, maar nu wordt dat internationaal bevestigd. Het geef een leuke boost aan jonge ondernemers zoals ons.”

INFO: naftbeer.be

Door Lotte Ruysschaert
AANGERADEN