Maximilian Schachmann past voor Tour en focust op Olypische Spelen

 ©  BELGA

Maximilian Schachmann slaat de Ronde van Frankrijk dit jaar over. De 27-jarige Duitser, winnaar van Parijs-Nice, wil scoren op de Olympische Spelen in Tokio en vindt de combinatie niet haalbaar, zegt hij dinsdag in Bild.

Bron: BELGA

“De wedstrijd in Tokio heeft een klassiekerprofiel en kan mij liggen. Ik beschouw mij als een medaillekandidaat, op voorwaarde dat ik de hitte er de baas kan. De beide, Tour de France en de Spelen, dat zou te veel zijn”, aldus de renner van BORA-hansgrohe, die zichzelf vorige maand opvolgde als winnaar van de Koers naar de Zon en afgelopen weekend nog derde werd in de Amstel Gold Race na Wout van Aert en Tom Pidcock.

De Ronde van Frankrijk eindigt dit jaar op 18 juli. Minder dan een week later, op 24 juli, vindt in Tokio de olympische wegrit plaats. Schachmann rijdt als laatste wedstrijd voor de Spelen waarschijnlijk de Ronde van Zwitserland (6-13 juni).

Deze week is de Duitser een favoriet in de Waalse Pijl (woensdag) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag). Twee jaar geleden werd hij derde in La Doyenne, enkele dagen na een vijfde plaats in de Waalse Pijl.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten