Tattooartiest verovert sociale media met ‘glow in the dark’-tatoeages, maar droomt van meer

Een van Kayla Newells ‘glow in the dark’-tatoeages Foto: Kayla Newell, Instagram

Oplichtende verf en stickers zijn al bij ons ingeburgerd. Maar nu veroveren ‘glow in the dark’-tatoeages harten in de Verenigde Staten en op sociale media. En volgens tatoeëerder Kayla Newell blijft het daar niet bij.

Tatoeages die licht geven in het donker. Het ziet er futuristisch uit, maar Amerikaans tattooartiest Kayla Newell doet het al even. Met meer dan 84.000 volgers op Instagram deelt ze haar designs waarbij ze ‘glow in the dark’-tatoeage-inkt gebruikt die oplichten onder een blacklight.

“Veel mensen beseffen niet dat gewone tatoeage-inkt vaak ook zo’n effect heeft”, zei Newell tegen de Britse zender BBC. Daarom gaat ze in gewone tattooshops op zoek naar inkt die een fluorescerende gloed heeft. Tatoeage-inkt die fosfor bevat is ook uit den boze, want die kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Newells manier van werken is eenvoudig. Omdat ze gewone inkt gebruikt, kan ze haar designs tatoeëren zoals bij een gewone tatoeage. De inkt wordt onder de huid gezet en geeft ‘toevallig’ een gloed af. Alles hangt dus af van de keuze van de tatoeage-inkt.

Toch mag het voor de Amerikaanse nog wat ambitieuzer zijn. “Iets met een gloed, of zelfs een lichtbron in waarbij je het aan en uit zou kunnen zetten of van kleur zou kunnen veranderen, dat zou echt geweldig zijn.”

Klinkt futuristisch, maar eigenlijk kan het al. Onlangs heeft een team van onderzoekers een lichtgevend toestel, dat wat weg had van een tatoeage, gedemonstreerd in Italië en het Verenigd Koninkrijk. In tegenstelling tot Newells tatoeages, zou de gadget op de huid worden geplakt en afgepeld kunnen worden als je water gebruikt.

Toch blijft het voorlopig nog toekomstmuziek: de tatoeages zijn nog niet getest op de huid van een mens en werken slechts voor een uur. Intussen wacht Newell af en blijft ze haar ‘glow in the dark’-tatoeages zetten.

Door Lies Van Branden
AANGERADEN