Geen Hirschi en Pogacar in de Waalse Pijl: vals positieve tests gooien roet in het eten van “gefrustreerd” UAE Team Emirates

 ©  LaPresse

Geen UAE Team Emirates in de Waalse Pijl. Door twee coronagevallen binnen de wielerploeg mogen onder anderen titelverdediger Marc Hirschi en topfavoriet Tadej Pogacar niet van start gaan.

Vincent Van Genechten, Bram Vandecapelle

Renner Diego Ulissi en een staflid, die beiden gevaccineerd werden, legden initieel een negatieve coronatest af voor ze naar ons land afzakten voor de Waalse Pijl. Maar op 20 april bracht een nieuwe coronatest een positief resultaat voor de Italiaan en vermoedelijk ploegbaas Mauro Gianetti.

In beide gevallen ging het echter om een vals positieve test. Het team uit de Emiraten heeft er nog alles aan gedaan om te kunnen starten, maar dat is niet gelukt. Net als bij Trek-Segafredo destijds voor Dwars door Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Geen van de twee vertoont momenteel symptomen”, aldus UAE Team Emirates. “Na de originele positieve test ondergingen ze drie aparte testen, die allemaal negatief waren. We zijn dus gefrustreerd door de beslissing, maar we aanvaarden die. We trekken ons terug en zullen verdere testen ondergaan zodat we zondag kunnen starten in Luik-Bastenaken-Luik.”

Pogacar zelf bevestigde dat iedereen negatief testte bij zijn team:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Noorse ploeg trekt zich terug uit Tour of the Alps

De Noorse wielerploeg Uno-X is uit de Italiaanse rittenkoers Tour of the Alps (2.Pro) gestapt. Een lid van het team testte positief op corona, zo maakte de organisatie woensdag bekend.

De betrokken persoon vertoonde griepsymptomen en werd daarop getest. Hij is onmiddellijk in quarantaine geplaatst, net als de mensen die in nauw contact met hem stonden. Alle andere leden van het team zullen bijkomende controles ondergaan.

In de Tour of the Alps staat woensdag de derde rit op het programma, een bergetappe van Imst naar Naturns (162 km). De Brit Simon Yates (Team BikeExchange) draagt de leiderstrui.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten