Eline en Toby geven jawoord tijdens show van Gert Verhulst en James Cooke: “Een kans uit de duizend”

Burgemeester Francesco Vanderjeugd huwde het koppel in de studio. Foto: Play4

Staden / Westrozebeke -

Eline Vandorpe (24) en Toby Drubbels (26) stapten dinsdagavond op een heel bijzondere manier in het huwelijksbootje. Het koppel gaf elkaar hun jawoord tijdens de tweede aflevering van DeCooke & Verhulst show op Play4. “Een kans uit de duizend. We houden van verrassingen.”

De voorbije maanden waren al heel speciaal voor Eline Vandorpe en Toby Druppels uit het West-Vlaamse Westrozebeke, maar daar werd dinsdagavond nog een vervolg aan gebreid. Twee maanden geleden werd dochtertje Giulia geboren en op Valentijnsdag geraakte het koppel verloofd. “We zouden binnen enkele jaren, wanneer ons dochtertje al wat ouder is, in het huwelijksbootje stappen”, zegt Eline. Maar toen zag ze onlangs een oproep van televisiezender Play 4 die iemand zocht die graag zijn of haar partner wou verrassen. Eline kreeg de vraag of ze met haar Toby wou trouwen tijdens De Cooke & Verhulst show.

Nietsvermoedend

Zo gezegd, zo gedaan. Nietsvermoedend vergezelde Toby zijn toekomstige vrouw naar de opnamestudio’s. Daar nam het koppel een plaats tussen een veertigtal andere aanwezigen in het publiek. “Toby weet dat ik van zulke dingen hou. Het was niet moeilijk om hem mee te krijgen.” De televisiezender regelde alles tot in de puntjes: de bloemen, de kledij,… Alles was klaar voor een echt huwelijksfeest. Ook de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) tekende present om het huwelijk te voltrekken. “Toen we uit het publiek werden gehaald en ons gingen verkleden, namen onze ouders plaats in het publiek. Op die manier konden ze toch bij ons huwelijk zijn.” Getuigen waren er niet aanwezig. Het koppel stapt wellicht een dezer weken naar het plaatselijke gemeentehuis om er alle documenten in orde te brengen.

Groot feest volgt nog

Het koppel gaf elkaar zo dinsdagavond op televisie hun jawoord. “Ik was bloednerveus. Toby was wat overdonderd op het moment zelf, maar was gelukkig heel blij met het speciale huwelijk. Binnen enkele jaren organiseren we een groot feest, wat nu in deze coronatijden toch niet mogelijk is. Deze kans mochten we niet lagen liggen. We hebben er echt van genoten en zijn heel blij nu als man en vrouw door het leven te gaan.”

Door Bert Feys
AANGERADEN