Wielrenster Puck Moonen vol “frustraties” nadat ze noodgedwongen de Waalse Pijl mist: “Moeilijk onder woorden te brengen”

Anna van der Breggen won woensdag voor de zevende keer (!) op rij de Waalse Pijl bij de vrouwen. Puck Moonen kon alleen maar toekijken vanuit haar zetel.

Vincent Van Genechten

Na een wedstrijd van 130 kilometer hield wereldkampioene Van der Breggen (SD Worx) bovenop de Muur van Hoei de Poolse Kasia Niewiadoma (Canyon Sram) en de Italiaanse Elisa Longo Borghini (Trek Segafredo) af. Er finishten geen Belgische vrouwen in de top tien. Lotte Kopecky en Jolien D’hoore kwamen zoals gepland niet aan het vertrek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook niet aan de start van de Waalse klassieker: Puck Moonen. De razend populaire Nederlandse van Bingoal Casino - Chevalmeire Cycling Team stond nochtans gepland om haar tweede koers van het jaar te rijden, na Ronde van Moeskroen (waar ze niet finishte). Maar een coronatest gooide roet in het eten van de ex-vriendin van veldrijder Eli Iserbyt.

“Het is moeilijk om mijn frustratie onder woorden te brengen op dit moment”, aldus Moonen, die op haar Instagram-pagina met meer dan een half miljoen volgers liet zien dat ze hard aan het trainen was de voorbije weken. “Ik kreeg namelijk te horen dat ik niet van start mag gaan in de Waalse Pijl door een fout tijdens mijn PCR-test. En dat terwijl ik dit seizoen sowieso nog niet veel heb kunnen koersen, door redenen die me nog steeds onduidelijk zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een steekje richting de ploegleiding? Dat kan, maar de 25-jarige Moonen laat het hoofd niet hangen. “Dit gaat me niet van de wijs brengen want mijn doelen op de lange termijn (ze wil in 2024 wereldkampioene worden, red.) zijn veel belangrijker dan deze kortstondige tegenslagen. Hoewel ik op dit punt in mijn carrière en met mijn ervaring de nodige wedstrijdkilometers zeker kan gebruiken. Ik ben dus enorm gefrustreerd, maar absoluut niet gedemotiveerd!”

De volgende wedstrijd op het programma van de Nederlandse, die woensdag dan maar de zon opzocht op haar balkon, is Luik-Bastenaken-Luik.

 ©  Instagram

Aangeboden door onze partners