Belgen tonen zich in Waalse Pijl, ook Mauri Vansevenant: “Die Muur van Hoei is niet echt mijn ding, maar heb mijn best gedaan”

 ©  BELGA

Mauri Vansevenant liet zich woensdag opnieuw zien op de Waalse Pijl, maar miste explosiviteit op de Muur van Hoei. Uiteindelijk was het zijn ploegmaat bij Deceuninck-Quick-Step, Julian Alaphilippe, die met de zege aan de haal ging. “Dik verdiend volgens mij”, aldus Vansevenant.

LEES OOK.Julian Alaphilippe klopt Primoz Roglic in prachtig duel op de Muur van Hoei en wint de Waalse Pijl

“Dit moet deugd doen voor Julian”, vertelde Vansevenant na de koers. “Ik denk dat hij veruit de sterkste was vandaag, dit was dus dik verdiend volgens mij. Ik heb mezelf ook kunnen laten zien. Ik had misschien gehoopt om te kunnen meeglippen in de aanval met Geschke, maar ik voelde dat de rest niet mee wilde.”

Ook in de sprint op de Muur van Hoei liet de jonge West-Vlaming zich nog zien. “Maar toen de sprint begon, moest ik me toch opnieuw in het zadel zetten, dan weet je dat het over is op de Muur. Ik zat beneden iets te ver, daar had ik misschien in de top tien moeten zitten. Ik wist al dat de Muur van Hoei niet mijn ding was, die is iets te explosief, maar ik heb mijn best gedaan, dat is het belangrijkste. Ik rijd nu de Ronde van Romandië nog. We zullen zien hoe de tijdritten verlopen daar. Als die goed zijn, kan ik misschien mikken op het klassement. Anders zal ik focussen op ritten proberen pakken.”

Tim Wellens: “Gedaan wat ik moest doen”

Tim Wellens roerde zich in de finale. De kopman van Lotto-Soudal trok in de aanval, kreeg Fraile en Van Wilder mee maar werd al snel weer opgeslokt door het peloton. “Het was een beetje ver, ja. Maar als je het niet probeert, gaat het nooit lukken. Ik wist op voorhand dat de Muur van Hoei moeilijk ging zijn. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Soms lukt dat, vandaag niet. Ik was tevreden dat ik daar zat. Zondag (in Luik-Bastenaken-Luik, nvdr.) moet ik opnieuw proberen van iets verder te gaan, hopelijk zijn de juiste ploegen dan wel mee. We zullen zien.”

 ©  BELGA

Quinten Hermans: “Tank was leeg”

Quinten Hermans eindigde als 14e en eerste Belg in de Waalse Pijl. “Ik wist dat ik op de klim goede waardes kon rijden, maar die komt natuurlijk na een koers van 200 kilometer.” Hermans kreeg van Intermarché-Wanty-Gobert de vrijgeleide, maar viel in het begin van de wedstrijd. “Sindsdien had ik last van een zeurende pijn aan de rechterbil, maar dat ging na een tijdje gelukkig over. Op het einde was de tank wel leeg, maar ik voelde mij al een stuk beter dan in de Amstel.” Hermans start zondag in Luik met ambitie. “Ik denk dat we de laatste twee wedstrijden als ploeg hebben laten zien dat we heel aanvallend zijn, en zondag ga ik zeker proberen een attractieve koers en een goed resultaat te rijden.”

 ©  BELGA

Het duurde lang afgelopen winter lang vooraleer Hermans terug op gang kwam en in het veld kon winnen. “Dat heeft allemaal te maken met de val in de Dauphiné vorig jaar. Ik heb daarna veel getraind en ik doe het ook ontzettend graag. Het gaat nu goed op de weg en na een geslaagde Ronde van het Baskenland, begin ik echt op dreef te komen. Dat stemt mij tevreden.”

Louis Vervaeke: “Niet de bedoeling om in de vroege vlucht te zitten”

Louis Vervaeke maakte woensdag deel uit van de vroege vlucht. “Het was mijn eerste koers sinds lang. Eigenlijk was het niet de bedoeling om in de vroege vlucht te zitten”, vertelde de renner van Alpecin-Fenix na de koers. “Maar toen zag ik die mannen wegrijden en dacht ik: we moeten toch iemand mee hebben. We waren met zeven sterke renners. Even dacht ik: wie weet? Ik heb er dus wel in geloofd, maar uiteindelijk pakt het peloton ons toch nog. Als de benen pijn beginnen doen, is het moeilijk om het peloton af te houden. Het is fijn om in de aanval te rijden. Ik wilde graag een aanvallende koers rijden. Luik moet me misschien nog beter liggen. Op Tenerife heb ik hard gewerkt met de Giro als grote doel.”

LEES OOK.Roglic erkent zijn meerdere, Alaphilippe is opgelucht: “Deze keer gelukkig pas gejuicht na de streep”

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten