Ronde-organisator Tomas Van Den Spiegel scherp voor ASO na Waalse Pijl: “Hoe gaan we ooit beter worden als we veiligheid op deze manier aanpakken?”

 

 ©  Twitter Tomas Van Den Spiegel

Tomas Van Den Spiegel, de CEO van Flanders Classics dat onder meer de Ronde van Vlaanderen organiseert, heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over de veiligheid in de Waalse Pijl van woensdag. “Hoe gaan we ooit een betere sport worden als zelfs de grootste organisator veiligheid op deze manier aanpakt?”, hekelde hij de ASO.

ybw, hc

In de Waalse Pijl kwam het peloton voor een onaangename verrassing te staan toen plots in het midden van de weg - zonder enige aanduiding - rubberen verkeerspaaltjes stonden. Uiteindelijk kwam iedereen er zonder kleerscheuren van af.

“Hoe gaan we ooit een betere sport worden als zelfs de grootste organisator veiligheid op deze manier aanpakt?”, vroeg Tomas Van Den Spiegel zich af op Twitter. “Voor mij persoonlijk is de veiligheid van de renners en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort als organisator mijn grootste stress. Ik kruis mijn vingers weer voor zondag en hoop op een geweldige wedstrijd zonder ernstige valpartijen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toen iemand opwierp dat er wel een seingever stond, counterde Van Den Spiegel dat met een beeld dat de hele situatie eigenlijk alleen maar erger maakte...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten