Testevenement in De Efteling gaat niet door wegens te weinig deelnemers

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

8.000 deelnemers waren nodig voor een testevenement in het Nederlandse attractiepark De Efteling, maar er meldden zich maar 4.000 belangstellenden aan. Daardoor cancelde de organisator het proefevenement.”

“Met een aantal van 4.000 bezoekers zou de onbenutte capaciteit van attracties en park veel te groot zijn voor een reële vergelijking met een normale situatie. Bovendien is onderzoek naar bezoekersdynamiek, contactmomenten in attracties en wachtrijen niet mogelijk, door de zeer lage bezettingsgraad van attracties en park”, klinkt het bij organisator Fieldlab.

Voor de testdag zou De Efteling geen tickets verkopen. Er werden wel trouwe bezoekers, zoals abonnementhouders, uitgenodigd. Belangrijke voorwaarde was dat alle bezoekers maximaal 24 uur voor hun bezoek aan het pretpark negatief zouden zijn getest op het coronavirus.

Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, vindt het jammer dat het evenement niet doorgaat. Hij denkt dat alle ophef rond het inmiddels afgeblazen 538-evenement in Breda mede heeft geleid tot dit lage aantal aanmeldingen. “Ook het zicht op een mogelijke heropening, zoals door het kabinet mogelijk voor 11 mei aangekondigd, kan daar een rol in hebben gespeeld”, klinkt het.

MEER OVER HET CORONAVIRUS