Spookstad Doel wordt voortaan afgesloten bij drukte. “Blijf er weg!”

 ©  Wim Kempenaers

Bron: BELGA

Het gemeentebestuur van gemeente Beveren roept op om weg te blijven uit Doel. Het is er bijzonder druk nu mensen tijdens de coronacrisis hun eigen land ontdekken. “Elke plek heeft een verzadigingspunt en dat van Doel is ondertussen al lang bereikt”, meent hij.

“We hebben er alle begrip voor dat mensen naar buiten trekken. Het is er het weer voor en het is er in tijden van corona veiliger dan binnen. Maar elke plek heeft een verzadigingspunt en dat van Doel is ondertussen al lang bereikt”, zegt Burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren. Door de coronacrisis is een bezoek aan het dorp bijzonder populair en dat leidt volgens de burgemeester tot onveilige situaties en overlast voor de inwoners. “Daarom roepen Politiezone Waasland Noord en het gemeentebestuur iedereen op om het dorp links te laten liggen bij het plannen van een uitstap. Door de massale aanwezigheid van mensen zien we ook heel wat inbreuken tegen de coronamaatregelen, wat op zijn beurt weer leidt tot een ander soort onveilige situaties.”

Afgesloten

Dat wordt bevestigd door Politiezone Waasland Noord die instaat voor de veiligheid. “Op dit moment worden onze mensen geconfronteerd met een niet-aflatende aanvoer van bezoekers aan Doel”, zegt hoofdcommissaris Leo Mares. “Het dorp wordt nog steeds bewoond en is dus ook geen toeristische hotspot. Daarom beslisten we, in samenspraak met de burgemeester, om het dorp vanaf nu af te sluiten voor alle bezoek als er te veel mensen aanwezig zijn.” Dat beaamt burgemeester Van de Vijver. “Bezoekers zijn uiteraard nog altijd welkom in Beveren, maar respecteer alstublieft de rust van de inwoners van Doel en blijf er weg.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten