Jazz in ’t Park gaat op tournee: dit jaar in Gentbrugge, volgend jaar ergens anders

Vorig jaar vond het festival nog plaats in de Sint-Pietersabdij. Foto: fvv

Gent / Gentbrugge -

Het gratis festival Jazz in ’t Park vindt voortaan telkens in een andere Gentse deelgemeente plaats. Dit jaar komt Gentbrugge aan de beurt. Jazzliefhebbers zijn er van 2 tot en met 5 september welkom in het Frans Tochpark.

Jarenlang was het Zuidpark de thuishaven van het jazzfestival, maar corona veranderde die traditie. Vorig jaar was de tuin van de Sint-Pietersabdij een betere optie, omdat die makkelijker afsluitbaar is dan het Zuidpark. Verandering van spijs doet eten, dus besloot de Stad om met het festival op tournee te gaan langs andere Gentse parken. Te beginnen met het Frans Tochpark in Gentbrugge, bij het Braemkasteel.

Thuismatch

Daarmee spelen heel wat jazzmuzikanten een thuismatch: het kasteel herbergt (nu toch nog) de muziekacademie De Kunstbrug. Het park heeft een open groenzone voor het kasteel en is dankzij de vijver en wandelpaden een mooi kader voor een festival.

Jazz in ’t Park vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 5 september, op voorwaarde dat de dan geldende coronamaatregelen het toelaten. Het festival blijft gratis maar reserveren is verplicht. Meer informatie en het programma worden later bekendgemaakt.

Door Max Dedulle
AANGERADEN