Burenruzie loopt uit de hand in Vorst: man steekt buur neer en steekt zichzelf in brand

Bron © BELGA

De Fierlantstraat in Vorst. Foto: Google Maps

Brussel / Vorst -

In de Brusselse gemeente Vorst heeft een man woensdag zijn buurman neergestoken en zichzelf vervolgens in brand gestoken. Dat meldt BX1, en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het slachtoffer van de steekpartij raakte slechts lichtgewond, terwijl de dader levensgevaarlijk gewond raakte. Aanleiding voor de steekpartij zou een burenruzie geweest zijn.

“Woensdag in de vroege namiddag zijn de politiediensten opgeroepen naar de Fierlantstraat in Vorst voor een persoon die zou zijn neergestoken”, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. “De vermoedelijke dader van de feiten heeft zichzelf nadien in brand gestoken. De politie is snel tussengekomen en heeft ergere schade kunnen vermijden. Zowel de brandweer als een ambulance is ter plaatse gekomen.”

Het slachtoffer van de messteken was lichtgewond en heeft het ziekenhuis snel kunnen verlaten. De vermoedelijke dader van de feiten werd overgebracht naar het ziekenhuis met ernstige brandwonden en verkeert in levensgevaar. Het parket liet verschillende onderzoeksdaden uitvoeren, waaronder analyse van de beschikbare camerabeelden en een buurtonderzoek. Ook het labo van de federale politie is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek.

“Uit de eerste elementen zou blijken dat het gaat om een burengeschil”, aldus nog het parket. “Het onderzoek is lopende om de exacte omstandigheden van de feiten uit te klaren.”

Door jvh
AANGERADEN