Lange file op Antwerpse Ring door ernstig ongeval in Borgerhout

Bron © BELGA
Borgerhout -

Op de Antwerpse Ring in Borgerhout is vrijdag een ernstig ongeval gebeurd. Een bestuurster van een wagen raakte er geklemd tussen twee vrachtwagens en moest door de brandweer uit haar voertuig bevrijd worden. Intussen is de weg weer vrijgemaakt.

Iets na half twaalf vond er in Borgerhout een kop-staartaanrijding plaats op de rechterrijstrook. Daarbij kwam een wagen geklemd te zitten tussen twee vrachtwagens. De bestuurster moest door de hulpdiensten uit haar voertuig bevrijd worden. “Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht. Ze raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar”, aldus een woordvoerder van de federale politie.

“Twee van de vijf rijstroken waren versperd tussen 11.40 en 13.50 uur door een ongeval tussen twee vrachtwagens en een personenwagen, maar dat is intussen opgelost”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Omdat het ongeval gebeurde op het drukste punt van Antwerpen Oost net voor de vrijdagnamiddagfile, zal het ongeval nog enkele uren weerslag hebben op alle snelwegen die uitmonden in de Antwerpse Ring richting Nederland. De grootste files vinden we op de E19 vanaf Kraainem, de A12 van Brussel en aan de Kennedytunnel.”

Door jtp, lvb
AANGERADEN